eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lendvai: Az ország érdeke, hogy ne vonuljunk ellenzékbe

Érdemes volt vállalni a válságkezelés felelősségét, mert ez az ország érdekét szolgálja, és az első eredményei már látszanak is - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Veszprémben.

Gyakran kérdezték, érdeke-e a szocialista pártnak, hogy ebbe a szerepbe kerüljön, miért nem választja inkább az előre hozott választást - vetette fel a kormánypárt elnöke. Szavai szerint: ha csak a pártérdeket tekintenénk, akkor sokkal kellemesebb volna "ellenzékben ülni", s kitűnő szónoklatokat tartanánk arról, hogy milyen rosszul cselekszik a kormány.

Az ország érdekét azonban ez súlyosan sértené - hangsúlyozta, hozzátéve: "gondoljuk végig, mi minden maradt volna el egy előrehozott választás esetén". Rámutatott: az ezzel járó kampány elején tartanánk most, s az euró "nyilván nem 278-280 forinton állna", hanem a korábbi 300 forintos, sőt 320-as határ felett. Ez pedig azt jelentené, hogy 1 millió 700 ezer család a devizában felvett lakáshitel vagy a gépkocsi hitele miatt mára már jórészt tönkrement volna.

Ezzel szemben a válságkezelés első sikerei látszanak már abban, hogy a közvetlen veszélyt sikerült elkerülni - hangsúlyozta Lendvai Ildikó, megjegyezve: ha a hiteltörlesztők családtagjait is számba vesszük, akkor körülbelül "négymillió magyar embernek már közvetlen és zsebben érezhető haszna volt abból, hogy a szocialista párt vállalta a válságkezelés felelősségét".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×