eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Vision Consulting: A Fidesznek csak az árthat, ha túlnyeri magát

A Fidesznek van esélye arra, hogy a 2010-es országgyűlési választásokon megszerezze a kétharmados többséget - véli a Vision Consulting elemzője, aki szerint ezt az eredményt csak az veszélyeztetheti, ha az ellenzéki párt túl jól szerepel az európai parlamenti választáson.

A Vision Consulting elemzője szerint a Fidesz alkotmányozó többsége esetén csupán az uniós tagság, a házszabály illetve a frakción belüli viták befolyásolhatják a kétharmados törvények módosítását - véli Tóth Cziffra András, a Vision Consulting elemzője.

Mint fogalmazott, ha az EP-választáson túlnyeri magát a Fidesz, azaz csaknem 70 százalékos eredményt ér el, az vészjelzés lehet a többi parlamenti pártnak, akik így összefoghatnak "Orbán Viktor ellen". Azok is aktívvá válhatnak, akik elpártoltak ugyan a szocialisták mellől, de nem álltak a Fidesz mellé.

Azt a legnagyobb ellenzéki párt elnöke sem rejti véka alá, hogy ha megkapják az alkotmánymódosításhoz szükséges többséget, akkor élni fognak azzal. Az alaptörvényt az ellenzéki párt az előző kormányzása idején is megpróbálta módosítani, ám akkor ehhez nem kaptam meg a szükséges támogatást a többi parlamenti erőtől, önmagában pedig nem volt elegendő többsége.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×