eur:
390.7
usd:
364.33
bux:
68390.95
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Orbán Viktor vezeti a népszerűségi listát

A Szonda Ipsos legfrissebb kutatása alapján Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Sólyom László államfő vezeti a politikusok népszerűségi listáját. A közvélemény-kutató április 18-a és 26-a között 1500 ember megkérdezésével készített felméréséből az is jól látható, hogy a kormányválság jelentősen rontott a szocialista politikusok megítélésén.

A Fidesz elnöke legutóbb tavaly novemberben állt a politikusi rokonszenvlista élén. Pártja körében nagy a támogatottsága, de a többi politikai csoportban kifejezetten elutasított személyiség.

Sólyom László megítélése nem annyira végletes, mint a Fidesz elnökéé; mindkettőjüknek 44 pontja van.

A harmadik helyen Szili Katalin házelnök áll 42 ponttal, őket Göncz Kinga, az MSZP európai parlamenti listavezetője és Gráf József földművelésügyi miniszter követi 39-39 ponttal.

Bajnai Gordon kormányfő megítélése is jelentősen változott március óta, amikor közepes értékelést kapott a szocialista párt támogatóitól, ezúttal viszont az MSZP híveinek körében a legkedveltebb politikusok egyike.

Az új kormányfő szinte berobbant a köztudatba, miniszteri időszakában 60 százalék körüli volt az ismertsége, most pedig az egyik legmagasabb, 88 százalék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×