eur:
387.68
usd:
357.02
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Draskovics: Havi plusz ötvenezer forint a tapasztalt rendőröknek

Nagyobb szervezettséget kért a rendőröktől Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányságon tett látogatásakor. A tárcavezető megerősítette: megemelik a hivatalos erőszak ellenében elkövetett erőszakos cselekmények büntetési tételeit. Valamint elmondta azt is, hogy kísérleti pótlékot vezetnek be, hogy így tartsák meg a tapasztalt kollégákat.

Látogatást tett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter. Nagyobb közbiztonságot, több nyugalmat és több rendőrt kíván az utcára, mivel ezt várja a magyar lakosság. Kitért arra is, hogy emelkedett a rablások száma az elmúlt időszakban. Ezért határozottabb fellépést és a rablások hatékonyabb visszaszorítását kérte a miniszter a munkatársaitól.

Mivel Pest megye és Budapest a bűnözés tekintetében is összefüggnek, a rendőrségnek ebben a tekintetben is egységesen kell gondolkodnia, így Draskovics Tibor arra kérte a megyei főkapitányságot, működjön együtt a BRFK-val is.

Több rendőrnek kell lennie a közterületeken, ezt a kormány anyagilag is támogatja - jelentette ki a tárcavezető. Közlekedésrendészeti szempontból is sikeresnek nevezte Pest megyét a miniszter, hiszen csökkent a balesetek és azok halálos áldozatainak száma. Azt kérte a rendőrségtől, ne csökkenjen az erőfeszítés mértéke.

Kitért arra is: a rendőrség egyik problémája, hogy egy idő után kiáramlanak a tapasztalt kollégák. A közbiztonságot megerősítő program egyik alapeleme pedig az, hogy minél többen maradjanak állományban. Éppen ezért egy új rendelkezés értelmében a 25 éves szolgálati idővel rendelkező kollégák öt évet, akik pedig harmincéves szolgálati idővel rendelkeznek, három évet tölthetnek szolgálatban havi ötvenezer forintos többletjuttatásért. A kísérleti pótlék rendszere megadná a anyagi lehetőséget azoknak, akik szeretnének a szolgálati idő lejárta után is szolgálatban maradni. Azért csak a rendőröknek kedvez így a kormány, mert jelenleg a közbiztonság megerősítése van napirenden, és elengedhetetlen, hogy állományban maradjanak azok a kollégák, akik a legnagyobb tapasztalattal rendelkeznek.

Draskovics Tibor újságírói kérdésre válaszolva elmondta: megemelik a hivatalos személyek ellen elkövetett erőszakos cselekmények büntetési tételeit.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×