eur:
387.7
usd:
357.1
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Dávid: az MSZP-nek, az SZDSZ-nek és a Fidesznek bocsánatot kell kérnie

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) nem szavazza meg a Bajnai-csomagot hétfőn a parlamentben - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke, aki szerint az MSZP-nek, a Fidesznek és az SZDSZ-nek bocsánatot kell kérnie azért, mert 2002-ben támogatták Medgyessy Péter száz napos programját.

Az MDF egyértelművé tette, ugyan fontos a kiadáscsökkentés, de a kiadáscsökkentéssel egyidejűleg a gazdaságélénkítésnek és a hosszú távú reformoknak is meg kell teremteni az alapját - fogalmazott Dávid Ibolya.

A pártelnök újságírói kérdésre kiemelte: egészen biztos benne, hogy az MDF-s képviselők, volt frakciótagok közül senki nem fogja megszavazni a Bajnai-csomagot.

Dávid Ibolya szerint a hétfői zárószavazás előtt az MSZP-nek, a Fidesznek és az SZDSZ-nek bocsánatot kellene kérnie azért, mert 2002-ben megszavazták a 100 napos programot.

Közölte: a Bajnai-csomagról szóló végszavazás egyet jelent azzal, hogy a 100 napos programot megszavazó pártok most már nyilvánosan is beismerik, hogy tevékenyen részt vettek az ország tönkretételében, eladósításában.

A pártelnök úgy fogalmazott: vannak olyan politikusok, akik beismerték, hogy 2002-ben hibát követtek el, hiszen, mint mondta, a Fidesz-frakció tagjai közül többen támogatták a 13. havi nyugdíj eltörlését. Hozzátette: az elmúlt időben az SZDSZ-es Eörsi Mátyás és a KDNP-s Latorcai János látta be, hogy felelőtlenség volt megszavazni a 100 napos programot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×