eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hankiss: Az ország elsősorban nem gazdaságilag van válságban

Elindult az Új reformkor mozgalom honlapja, amelynek célja, hogy közös gondolkodásra, cselekvésre és segítségnyújtásra ösztönözze az embereket. Hankiss Elemér, a mozgalom kezdeményezője az InfoRádiónak elmondta: elkezdték az országban azoknak a tehetségeknek a felkutatását, akik már sokat tettek környezetükért, falujukért vagy városukért; így példaként szolgálhatnak a társadalom számára.

Az Új reformkor kezdeményezője arra a kérdésre válaszolva, hogy mi a mozgalom célja, az InfoRádiónak elmondta: elsősorban azt szeretnék, hogy arra serkentsék az embereket Magyarországon, gondolkozzanak el saját és környezetük sorsáról, és arról, mit tehetnének önmagukért, falujukért, városukért vagy az országért.

Ma Magyarország súlyos válságban van, de nem elsősorban gazdaságilag, hanem kulturálisan, társadalmilag, a gondolkodásmódunkban és a magatartásunkban - fogalmazott Hankiss Elemér, aki szerint az emberek úgy érzik, hogy csapdában vannak, és nincs lehetőségük arra, hogy valamit tegyenek önmagukért és környezetükért.

Az Új reformkor nevű mozgalom azt akarja bebizonyítani, hogy vannak lehetőségek. Önmagában egyik kormány sem tudja megoldani az ország problémáit, ha az emberek nem teszik meg a maguk egy vagy két lépését - mondta a szociológus, hozzátéve: már elkezdték felkutatni azokat a kistelepüléseken élőket, akik valamit tettek szülőhelyükért.

Ha sikerül összegyűjteni őket, és felkerülnek a honlapra, akkor be lehet mutatni a sikereket, a kudarcokat, és azok okait. Össze lehet kötni a tenni vágyó és az ország különböző pontján élő embereket - hangsúlyozta Hankiss Elemér.

Külön fel kell hívni az emberek figyelmét a sikerekre, mert nap mint nap a kudarcról és a csődről lehet hallani, pedig potenciálisan rengeteg képesség, tudás, szándék és hajlandóság van ebben az országban, csak az emberek nem tudják, mit tegyenek - véli a szociológus.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×