eur:
389.51
usd:
362.4
bux:
68657.92
2024. május 8. szerda Mihály

Továbbra sem jelent itthon közvetlen veszélyt a sertésinfluenza

Továbbra sem jelent közvetlen veszélyt Magyarországon az új típusú influenza, amely Mexikóban kezdett terjedni - közölte az országos tisztifőorvos.

Falus Ferenc azt mondta: a vírus élelmiszerrel nem terjed, az ellen gyógyszerrel nem, csak vakcinával lehet védekezni, és a betegséget lehet kezelni. Tegnap mobil pultokat állított fel az ÁNTSZ a ferihegyi repülőtéren, hogy munkatársai ellenőrizni tudják az új típusú influenza által érintett területekről hazaérkezőket. Közben Kaliforniában rendkívüli állapotot hirdetett ki Arnold Schwarzenegger kormányzó az új típusú influenza miatt.

Ez lehetővé teszi az amerikai szövetségi állam számára, hogy pótlólagosan megemelje az egészségügyi hatóságok költségvetési kereteit, és gyorsabban vásárolhasson orvosi berendezéseket és anyagokat. Barack Obama amerikai elnök másfél milliárd dollárt kért a kongresszustól a járvánnyal összefüggő költségekre. Szintén rendkívüli állapotot hirdettek ki Costa Ricában, mert 2 sertésinfluenzás megbetegedést regisztráltak az országban.

A Mexikóban kirobbant betegség következtében valószínűleg már 159 ember halt meg a közép-amerikai országban és 26 azon halálesetek száma, amelyekben a halál oka bizonyosan ez a betegség. Tegnap Izrael és Új-Zéland is érintett lett a járványban, és a világon több tucatnyi gyanús esetben bizonyosodott be, hogy az illetők sertésinfluenzában betegedtek meg. A megerősített eseteket tekintve a legtöbb beteg az Egyesült Államokban van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

Berobbanhat a használtautó-piac a következő hónapokban

A Datahouse adatai alapján az idei első negyedévben jelentősen növekedett a hazai használtautó-piac. 2024 első negyedévében havonta átlagosan 75.400 használt autót adtak el. Ez 13%-kal nagyobb használtautó-értékesítési volument jelent, mint az előző év azonos időszakában. Szakértők szerint a következő hónapokban további ugrás várható, aminek egyrészt a magánvásárlók rég látott aktivitása, másrészt a kedvezőbb hitelkörnyezet és a tavalyinál alacsonyabb kamatszint is megágyazhat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×