eur:
388.83
usd:
362
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

HospInvest: Hozzájárultak a csődvédelemhez a hitelezők

A HospInvest Zrt. és az általa birtokolt társaságok a szerdára összehívott hitelezői gyűlés előtt megszerezték a csődvédelem megteremtéséhez szükséges hozzájárulásukat a hitelezőktől.

A HospInvest Zrt., illetve a kórházcsalád intézményeit működtető leányvállalatai ennek megfelelően rövidesen benyújtják a fizetési haladékra vonatkozó kérelmeket az illetékes bíróságokra - közölte az MTI-hez eljuttatott kommünikében Kollányi Gábor.

Mindennek nyomán a csődvédelem intézménye lehetőséget biztosít a HospInvestnek a finanszírozás hosszú távú stabilizálására - írta a cégvezető.

A csődvédelem keretében további 90 nap áll a HospInvest rendelkezésére, ahhoz hogy javaslatot tegyen a hitelezőknek az egyezségre. Ez idő alatt folytatódnak a szakmai befektetők bevonásáról szóló tárgyalások is. A HospInvest kórházcsalád intézményeiben ezen idő alatt is folyamatos a betegellátás - tartalmazza Kollányi Gábor közleménye.

A HospInvest Zrt. április 3-án jelentette be, hogy csődvédelmet kér, miután a CIB bank, hiteltartozása fejében leemelt a számlájáról, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által a betegellátás finanszírozására folyósított több mint egymilliárd forintot.

A társaság öt kórházat és négy rendelőintézetet működtet országszerte, a többi között a Heves Megyei Közgyűléssel kötött szerződés alapján az egri kórházat.

Ez utóbbi miatt heves bírálatok érték a Fidesz és több civil szervezet részéről az önkormányzat szocialista vezetését és a társaságot egyaránt.

A Fidesz, illetve az időközben bejegyzett Egri Kórházvédők Egyesülete egyaránt azt követeli, hogy a kialakult helyzetben a megye bontsa fel a vagyonkezelői megállapodást.

Ugyanakkor a Heves Megyei Közgyűlés július 31-ig adott haladékot a cégnek a csődeljárás megszüntetésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×