eur:
388.83
usd:
363.33
bux:
68037.39
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tankönyv készült a menekültügyről: a gyerekek átélhetik az emigránsok sorsát

Az európai migrációról és a menekültügyről szóló, interneten keresztül elérhető multimédiás tananyag az iskolások elsősorban tanórán kívüli foglalkozásainak színesítésére szolgál - mondta az InfoRádiónak az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának munkatársa. Szobolits Andrea szerint azáltal, hogy anyag személyes hangvételű, megérinti a diákokat.

Azt reméljük, hogy mivel ez tényleg nagyon érdekes és színes, kreatív feladatot tartalmazó tanári kézikönyv, abban bízunk, hogy ezt szívesen fogják a tanárok elővenni akár történelemórán, akár osztályfőnöki órán - mondta a kötettel kapcsolatban Szobolits Andrea az InfoRádiónak.

Hozzátette: a kötet legfőbb célja, hogy tájékoztassa a gyerekeket a migrációról és a menekültügyről, és képesség tegye őket arra, hogy kritikusan tudjanak gondolkodni ezekről a kérdésekről.

A multimédiás oktatócsomag része egy DVD, aminek a képsorai és a rajta található interjúk nagyon érdekesek, és különböző korosztályokat más-más módon érintenek meg - jegyezte meg.

Gyerekek is megszólalnak a DVD-n: például egy koszovói kislány, aki egészen pici volt, amikor Koszovóból el kellett menekülniük, és azóta már kamasszá cseperedett egy nyugati-európi országban. Arról mesél, milyen volt elmenekülni, és hogyan tudott beilleszkedni az új hazájában - vázolta az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának munkatársa.

A gyerekek ezeket az interjúkat megnézve pár perc erejéig ők maguk is átélhetik egy-egy menekültnek a sorsát. A feladatok közt pedig van olyan, hogy a saját családjukban is meg kell nézniük, volt-e a felmenőik közt emigráns - mondta Szobolits Andrea.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×