eur:
389.46
usd:
362.52
bux:
67950.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mentőst vertek és mentőautó-kereket vágtak ki Szigethalmon - képekkel

Bántalmazták a Samanitárius Mentőszolgálat ápolóját hétfőn este Szigethalmon - közölte a szolgálat vezető ápolója, Dávid Ferenc. A gépkocsivezető könnyű sérüléseket szenvedett, a támadókat a rendőrök előállították. A városi rendőrkapitányság előtt parkoló mentőautó kerekeibe kést szúrtak.

Hétfőn este Szigethalmon a Samanitárius Mentőszolgálat egyik autója egy beteg házszámát kereste, ezért lassan hajtott. Egy személygépkocsi meg akarta előzni a mentőautót, többször rádudált, majd a padkára hajtva elé vágott, és megállásra kényszerítette.

Az autóban utazók agresszíven számon kérték a mentősökön, hogy miért hajtottak lassan, majd az ablakon benyúlva többször megütötték a kocsi vezetőjét - mondta el az InfoRádiónak Dávid Ferenc.

A mentősök azonnal értesítették a rendőrséget, és a kiérkező egyenruhások a három támadót előállították. Amíg a rendőrségi meghallgatáson vettek részt a mentősök, a kapitányság előtt parkoló mentőautó valamennyi kerekét késsel kivágták, ezzel üzemképtelenné téve a járművet - fejtette ki a szolgálat vezető ápolója.

Dávid Ferenc hangsúlyozta: az elmúlt évben 4-5 alkalommal bántalmaztak mentősöket.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×