eur:
389.83
usd:
363.88
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Több nyomozó vizsgálja a romák elleni támadásokat - galéria

Harminc fővel megemelik a romák elleni fegyveres és Molotov-koktélos támadásokat vizsgáló nyomozó csoport létszámát, így már száz szakember keresi az öt ember életét követelő gyilkosságok elkövetőit - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója a rendőrség Teve utcai székháza előtt demonstrációk petícióját átvéve. A Méltóságot Mindenkinek Mozgalom felvonulásán a romákat elleni gyilkosságok és atrocitások ellen tüntettek.

Harminc fővel emelik meg a romák elleni támadásokat vizsgáló nyomozó csoport létszámát, így már száz szakember keresi a gyilkosságok elkövetőit - mondta Házi István vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója, miután átvette a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom és a Roma Polgárjogi Alapítvány petícióját. Hozzátette: az Országos Rendőr-főkapitányság a nyomozásokról minden héten tájékoztatja a közvéleményt

A rendőrség bízik benne, hogy az 50 milliós jutalom hatására több és megbízhatóbb információhoz juthatnak - emelte ki.

A rendőrség Teve utcai székháza előtt tartott demonstráción a többi között megjelent a múlt szerdán Tiszalökön meggyilkolt férfi családja is. A felszólalók azt követelték, hogy a rendőrség garantálja a romák védelmét, védje meg a cigánytelepeken élőket és 24 órás, állandó szolgálatot állítsanak a roma telepek szélére.

Daróczi Ágnes újságíró a mozgalom nevében felszólalva azt mondta, hogy a rendőrség nem korrekten jár a cigányok elleni támadások során, és nem érez felelősséget az emberek biztonságáért. Kiemelte: azt várják, hogy minden magyar állampolgárért felsősséget viseljenek, a bűnösöket fogják el és juttassák börtönbe.

Zolnay János szociológus a mozgalom alapítójaként arról beszélt, hogy nem tudnak nyugodtak maradni, és azt mondani, hogy az állam és a rendőrség majd segít, mert a kormányra sem számíthatnak az ügyben.

A mintegy kétórás demonstráció résztvevői a többi között Gusztos Péter és Léderer András, az SZDSZ ügyvivői is mécseseket és gyertyákat gyújtottak, hogy így emlékezve az áldozatokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×