eur:
388.81
usd:
360.57
bux:
68531.19
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Veszélyben az erdélyi Félsziget Fesztivál? Gerendai szerint nem

Kilencvenkilenc százalék, hogy idén is lesz Félsziget Fesztivál, mégpedig Marosvásárhelyen - mondta az InfoRádiónak a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezető igazgatója, cáfolva ezzel azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint veszélyben van a rendezvény. Gerendai Károly hozzátette: néhány szerződés még aláírásra vár. Elképzelhető, hogy jövőre már Kolozsváron rendezik meg a Félszigetet

Az erdélyi mediatica.ro írta a HírMix blog információi alapján, hogy a szervező cég egyik neve elhallgatását kérő vezetője arról beszélt: a válság miatt sok támogatótól elesnek, ezért valószínűleg idén elmarad a Félsziget Fesztivál. Ezt a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezető igazgatója cáfolja. Gerendai Károly az inforadio.hu-nak elmondta: kilencvenkilenc százalék, hogy 2009-ben is megtartják a rendezvényt. Azért nem száz - jegyezte meg -, mert több szerződés még aláírásra vár. Nem tud arról, hogy bármelyik támogató is visszalépett volna, de Romániában egyébként is nehézkes a szponzorszerzés; néhánnyal még nem sikerült aláírni a megállapodást.

Nem sikerült még megegyezni a helyszín, a Maros-parti Víkendtelep tulajdonosaival sem. A területet a következő években biztosan beépítik, így hamarosan a fesztiválnak is költöznie kell. A legvalószínűbb, hogy Kolozsvárra - mondta Gerendai Károly. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ha idén lesz Félsziget, azt biztosan Marosvásárhelyen rendezik.

A fesztivál korábban éveken át veszteséggel működött, csak az utóbbi két esztendőben hozott valamennyi nyereséget. Gerendai szerint ennek oka részben az, hogy a romániai jegyárak jelentősen elmaradnak a nyugatiaktól, sőt, azt is nehéz volt elfogadtatni a közönséggel - akiket sokáig, politikai céllal, ingyenes rendezvényekhez szoktattak - hogy egyáltalán fizetni kell a belépőért.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×