eur:
389.59
usd:
363
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Kártérítést kap a gumilövedékkel megvakított férfi

Peren kívüli egyezség keretében négymillió forintot és kétéves kamatait, összesen 4,5 millió forintot fizetett a Rebisz jogutóda, a Készenléti Rendőrség egy férfinak, aki bal szemére teljesen megvakult, miután 2006. október 23-án egy rohamrendőr gumilövedékkel kilőtte a fél szemét; a sértett tovább perel - írja az Index.hu.

A cikk szerint Nagy László a Fidesz nagygyűlésén vett részt az Astoriánál 2006. október 23-án, majd a Deák tér felé próbálta elhagyni a helyszínt. A rendőrsorfalat látva visszafordult, majd a lovasroham és a könnygázgránátok elől a tömeggel együtt a Dob utcába menekült.

Ezután már csak arra emlékszik, hogy a kórházban tért magához, ahol azonnal megoperálták, a szájpadlásán keresztül vették ki az arcüregéből a másfél centis gumilövedéket, amely az arccsontját is darabokra törte. Szemtanúk és videofelvételek igazolják, hogy a Dob utcában 15-20 méterről, fejre célzott lövést kapott egy rohamrendőrtől. Azonnal elveszítette az eszméletét, mentők szállították kórházba.

Nagy Lászlót törvényellenes cselekedetekkel nem gyanúsították, nyomozás nem folyt ellene, ő viszont feljelentést tett az ügyészségen. Az orvosi szakvélemény szerint bal szemére véglegesen megvakult, térlátását elveszítette, ezért nem dolgozhat tovább az építőiparban. Munkahelye, ahol nyílászárókat beépítő szakmunkásként dolgozott, elbocsátotta - olvasható az Index.hu cikkében.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség 2007-ben megszüntette a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétsége és más bűncselekmény miatt Nagy László feljelentésére indult nyomozást, "mert az elkövető kiléte a nyomozás során nem volt megállapítható". Azt viszont megállapította a nyomozás, hogy a maradandó sérülést kétséget kizáró módon gumilövedéktől szenvedte el.

A nyomozás közben kiderült az is, hogy a Nagy Lászlót ért lövés pillanatában a helyszínen a Rebisz bevetési osztálya és más rendőri egységek tömeget oszlattak, köztük legalább öt gumilövedékes puskával rendelkező rendőr dolgozott, azonban hogy melyikük lőtte ki a sértett szemét, nem lehetett megállapítani, mert a kilőtt gumilövedékek nem alkalmasak a fegyver azonosítására.

Nagy László kárigénye 15 millió forint nem vagyoni kártérítés és életjáradék, ebből a rendőrség a részegyezség keretében 4 millió forintot és kétéves kamatait, összesen mintegy 4,5 millió forintot fizetett meg 2008 decemberében. A sértett mégis perre megy: további 11 millió forint nem vagyoni kár, és elmaradt munkabére életjáradék formájában történő megfizetéséért fogja perelni az egykori Rebiszt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×