eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Az időjárás még a szmogot segíti

Nagyrészt erősen felhős, illetve borult idő várható Magyarországon hétfő estig, főként az Északi-középhegység térségében és északnyugaton azonban időnként kevesebb lehet a felhő. A várva várt szél nem érkezik, marad a hideg.

A hétfő estig várható időjárás nem segíti a szmog-helyzet megoldódását. Szél nem várható, nagyrészt erősen felhős, illetve borult idő várható Magyarországon.

Párás lesz a levegő, helyenként zúzmarás köd képződhet. Néhol hószállingózás is előfordulhat. Általában gyenge, illetve mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -7, -12 fok között alakul, de főként az Északi-középhegységben néhol -15 foknál is hidegebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában -3 és -8 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Közép-Európa fölötti középponttal egy hatalmas kiterjedésű anticiklon helyezkedik el, hatására a Pireneusi-félszigettől a Fekete-tengerig csendes, nyugodt, többfelé párás, ködös az idő.

A kontinens északi vidékén az Atlanti-óceán felől érkező frontok okoznak változékony, gyakran erősen felhős időt, többfelé hull csapadék, a Brit-szigetek térségében és a Skandináv-félsziget déli részén eső esik, másutt havazik. A hőmérséklet csúcsértéke a Földközi-tenger medencéjében többnyire 12, 18 fok között változik. Nyugat- és Észak-Európa nagy részén 0, +8 fok közé melegszik föl a levegő.

Szárazföldünk középső és keleti, északkeleti vidékén pedig napközben is több fokkal fagypont alatt marad, sőt Oroszország északi felén helyenként még a -20 fokot sem éri el a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig továbbra is anticiklonális hatások alakítják, bár a magasban melegedés zajlik, de ez a talaj közelében nem érezteti hatását, ezért folytatódik a nagyrészt erősen felhős, párás, az átlagosnál hidegebb idő.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 06:00
×
×
×
×