eur:
404.57
usd:
374.19
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Több pénzt kap jövőre az egészségügy

Az eddig meghatározottnál több pénzt kap az egészségügyi költségvetés, azon belül is az egészségbiztosítási kassza - erre kapott ígéretet az egészségügyi miniszter. A Világgazdaság budapesti konferenciáján Székely Tamás az uniós pályázati pénzek felhasználásáról szólva azt mondta: kiemelt figyelmet fordítanak a sürgősségi betegellátásra, a struktúra és a regionális onkológia fejlesztésére.

Székely Tamás egészségügyi miniszter azt nem árulta el újságíróknak, mennyi pluszpénzt sikerült az egészségügynek kialkudni. Úgy fogalmazott, mindent meg lehet ígérni, azonban az ígéretből csak a költségvetés végszavazása után lehet konkrétum.

Elképzeléseik szerint a többletpénzt az orvosok és a szakdolgozók béremelésére fordítanák - tette hozzá a tárcavezető.

Székely Tamás az európai uniós forrásokról szólva előadásában elmondta, az uniós pénzekből folytatódnak az infrastrukturális fejlesztések, az orvostechnikai berendezések korszerűsítése, a sürgősségi ellátás és a regionális onkológiai hálózat fejlesztése. Minderre a 2007-2013-as költségvetési periódusban 480 milliárd forint lehívható forrás áll rendelkezésre.

A miniszter megemlítette, hogy az egészségügyi területet is bevonnák a közmunka-programokba, erről tartanak az egyeztetések a szociális tárcával. A tervek szerint segédápolói, beteghordói munkakört töltenének be közmunkaprogramba bevont emberek, csökkentve a szakápolói, felsőfokú képzettségűek munkaterhét.

Rendek Vilma, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) megbízott főigazgatója felszólalásában többi között kiemelte, hogy az elmúlt másfél év alatt 760 ezer ember jogviszonya rendeződött és 200 ezren fizetnek maguk után egészségügyi járulékot.

A finanszírozásról szólva elmondta, a szolgáltatók által sokszor kifogásolt teljesítményvolumen-korlát) felülvizsgálatát elkezdték, az év végére új koncepciót dolgoznak ki.

Az OEP átalakításával kapcsolatban hangsúlyozta, mindenképpen jó megoldásnak tartja, hogy a pénztárnak kistérségi ügyfélszolgálati irodái lesznek, így a biztosítottak könnyebben intézhetik ügyeiket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 17:53
×
×
×
×