eur:
404.17
usd:
373.78
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Gyurcsány egy-másfél éves válsággal számol

A pénzügyi válság első hulláma után egy-másfél éves gazdasági válságra kell felkészülni - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, miután svéd kollégájával tárgyalt.

A kormányfő úgy fogalmazott: túl vagyunk a pénzügyi válság első fázisán, és fel kell készülnünk egy sokkal széleskörűbb gazdasági válságra, amely egy-másfél évig tarthat.

Gyurcsány Ferenc szerint a legkönnyebben úgy kezelhető a válság, ha a kormány fenntartja a párbeszédet a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel, a szociális partnerekkel.Hangsúlyozta: biztosítani kell a fizetőképességet, és hogy hitelhez jussanak a vállalatok és az emberek.

A miniszterelnök kifejtette: az üzleti szféra elégedett a magyar kormány eddigi lépéseivel. Magyarország megerősítette pénzügyi helyzetét az IMF-fel, az EU-val és a Világbankkal kötött szerződésével. Emellett a korábban tervezettnél nagyobb mértékben csökkenti jövőre az államháztartási hiányt - fűzte hozzá.

A svéd kormányfő, Fredrik Reinfeldt kiemelte: a jelenlegi helyzetben garantálni kell a lakossági betéteket, forrásokat kell biztosítani azoknak az intézményeknek, amelyeknek pénzre van szükségük a válság miatt, segítséget kell adni a bankszektornak, és át kell alakítani a problémával küzdő bankok szerkezetét.

Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×