eur:
404.41
usd:
373.87
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Az Albatros vezetője hibázott a végzetes pillanatban

A Debreceni Katonai Ügyészség szerint többszörösen megszegte a szabályokat a június 20-én Fehérgyarmatnál lezuhant Albatros repülőgépet vezető főhadnagy. A balesetben a gépen tartózkodó két pilóta, és a kabinfigyelőként ott levő alezredes életét vesztette.

A testület helyettes vezetője az október 20-án lezárult vizsgálat eredményét összegezve elmondta: a pilóta nem tervezett és rendkívül kockázatos manővert hajtott végre a géppel.

Ludmán Zsolt hozzátette: az L39-es Albatros vezetője a többi között akkor szegte meg a szabályokat, amikor túl alacsonyan, 30-50 méterre ereszkedve műrepülő elemeket mutatott be. Szólt arról is, hogy a vizsgálat szerint a repülőt vezető főhadnagy volt a felelős a balesetért.

L39-es gép legutóbb 1995. július 25-én, Abony közelében zuhant le, a pilóták akkor sikeresen katapultáltak.

Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 21:07
×
×
×
×