eur:
404.57
usd:
374.19
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Fodor: A kormány nem volt ura a helyzetnek

Az SZDSZ elnöke szerint a kisebbségi kormány eddig megtett, illetve eltervezett lépései szükségesek, azonban határozottabb reformokra lenne szükség. Fodor Gábor az InfoRádiónak azt mondta: a kormány nem tudja kezelni a válságot. Az ország olyan gazdasági és politikai helyzetben van, hogy öngyilkosság lenne most egy előrehozott választás. A liberális politikus szerdán Brüsszelben határon túli magyar európai parlamenti képviselőkkel - így az RMDSZ-es Winkler Gyulával, a szintén erdélyi Tőkés Lászlóval, valamint a szlovákiai Duka-Zólyomi Árpáddal - találkozott.

A kisebbségi kormány nem úgy kezelte ezt a válságot, ahogy kellett volna, nem volt ura a helyzetnek - mondta az InfoRádiónak Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke. A politikus kiemelte: egyértelmű és világos reformlépéseket vár a kormánytól, mert csak ez fogadható el.

Nem ezermilliárdos csomagokról kell beszélni, hanem azt kell világossá tenni, hogy mi lesz az adóreform tartalma - hangsúlyozta a pártelnök. Fodor Gábor szerint nem látni az érdemi lépéseket, amelyek megalapoznának egy önkormányzati reformot, és azokat az erőfeszítéseket, amelyeket az euró előszobájának tartott ERM II-es rendszerhez való csatlakozásra tenne a kabinet.

Akut pénzügyi és politikai válság van Magyarországon - emelte ki az SZDSZ politikusa. Fodor Gábor hozzátette: ebben a helyzetben felelős politikus csak azt mondhatja, hogy szükség van az IMF által felajánlott hitelre, különben még rosszabb helyzetbe kerülne az ország.

Az SZDSZ elnöke szerint nincs realitása annak, hogy az európai parlamenti választásokkal egyszerre előrehozott parlamenti voksolást is rendezzenek. Az ország olyan gazdasági és politikai helyzetben van, hogy öngyilkosság lenne most egy előrehozott választás - közölte Fodor Gábor.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 28. 17:53
×
×
×
×