eur:
389.43
usd:
361.5
bux:
68412.6
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Képriport Farkas Károly elfogásáról

Vecsésen elfogták a rendőrök Farkas Károlyt, akit hétfőn - testvérével, az olimpiai bajnok Farkas Péterrel együtt - kábítószerrel való visszaélés miatt elítéltek, de az ítélethirdetés közben elhagyták a bíróság épületét. A rendőrség megerősítette az InfoRádió értesülését.

Farkas Péter első fokon öt év fegyházat, testvére, Farkas Károly hét év fegyházat kapott. Az ítélethirdetés közben Farkas Károly

rosszullétre hivatkozva szünetet kért, de már nem ment vissza a tárgyalóba.

A bíróság órákkal később újabb szünetet tartott, ami után azonban már Farkas Péter sem jelent meg.

A tárgyaló előtt ülő rendőrök az ítélet elhangzásáig azért nem akadályozhatták meg a két férfi távozását, mert azok szabadlábon védekeztek.

A történtek után Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, és az Országos Igazságszolgáltatási Tanácstól, valamint az ügyvédi kamarától kért javaslatokat annak érdekében, hogy a súlyos bűncselekményt elkövetők ne vonhassák ki magukat az igazságszolgáltatás és a büntetések végrehajtása alól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Gustav Klimt portréja a várt összegnél kevesebbért kelt el

Gustav Klimt portréja a várt összegnél kevesebbért kelt el

A bécsi Kinsky-palotában található im Kinsky aukciósház áprlis 24-én bocsátotta árverésre a nemrég előkerült Klimt alkotást. 1917-18-as „Bildnis Fräulein Lieser” vagy „Fräulein Lieser portréja” című festmény, amelyet az osztrák művész egyik utolsó alkotásának tartottak, az elmúlt hónapokban hatalmas izgalmat keltett a műtárgypiacon. A licit 28 millió euróról indult, a majdnem egy évszázadig nem látott portrét végül 30 millió euróért, a 30-50 millió eurós becsérték alsó határán értékesítették. Ez nem tartalmazza az aukciósház jutalékait és díjait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×