eur:
390.62
usd:
364.65
bux:
68257.12
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Nehezen engedték be, de megtapsolták a kizárt Almássyt

Először nem akarták regisztrálni, de aztán mégis bemehetett az MDF országos gyűlésére a pártból kizárt korábbi elnökjelölt, Almássy Kornél, akit többen tapssal fogadtak. A párt fővárosi alelnöke szerint legalább hét küldött nem vehette fel a mandátumát. Dávid Ibolya pártelnök az MDF erejéről, tisztességéről és szükségességéről beszélt.

Korábban úgy nézett ki, hogy ezúttal izgalmas lesz az MDF elnökválasztása, két héttel ezelőtt azonban - a megfigyelési botrány kirobbanását követően - visszalépett Almássy Kornél, Dávid Ibolya legesélyesebb kihívója, majd nyomában a többi elnökjelölt is.

A párt szombati választmányának ülésére először be sem akarták engedni a hungexpós csarnokba a frakcióból és a pártból pénteken kizárt Almássy Kornélt, akit taps fogadott a teremben.

Sem az ő, sem a budapesti választmány vele együtt érkező tagjainak mandátumát nem igazolták, így csak vendégként lehetnek jelen a gyűlésen. Huber Szebasztián, a budapesti alelnök azt panaszolta, hogy pénteken hiába delegálta a tanácskozásra hat tagját a budapesti választmány, a helyszínen nem igazolták mandátumukat, és ugyanígy járt az Ifjúsági Demokrata Fórum alelnöke is.

"Sokak útjában"

A színpadon Boross Péter volt miniszterelnök arról beszélt, hogy az MDF-re soha nem volt még ekkora szükség, mint most. A politikus szerint bármikor sor kerülhet az előrehozott választásokra, ezért a pártnak ismert, fajsúlyos vezetőre van szüksége, vagyis kiállt Dávid Ibolya mellett.

Boross Péter után következett Dávid Ibolya, aki elégedetten megállapította, hogy az MDF megerősödve került ki a pártot ért támadásokból, hozzátéve: a MDF tisztessége a jövőben is sokak útjába fog állni.

"Innen üzenem a politikai alvilágnak, hogy nem félek, és az MDF sem fél, minket nem lehet ledarálni, sem Gyurcsányt, sem Orbánt nem fogjuk hatalomra segíteni" - ismételte meg a 2006-os választások előtti szlogent Dávid Ibolya.

Az MDF első embere arra kérte a megyei elnököket, hogy dolgozzanak ki egy, a párt belső megújhodását segítő programját.

Dávid Ibolya beszámolóját 4 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett fogadta el a küldöttgyűlés.

A felszólalás után a nyilvánosság kizárásával folytatódott a gyűlés. Az elnökválasztás délután várható, az egyetlen jelölt Dávid Ibolya.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×