eur:
390.7
usd:
364.14
bux:
68211.83
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Lendvai: "Az utolsó csepp véremig tárgyalni fogok"

Az MSZP nem akarja megosztani az SZDSZ-t, szeretné megszerezni az egész frakció támogatását - jelentette ki a kormánypárt parlamenti frakcióvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. A megfigyelési botrányról Lendvai Ildikó azt mondta: mielőbb a végére kell járni az ügynek.

Gulyás József SZDSZ-es ügyvivő nyilatkozatáról, miszerint Gyurcsány Ferenc a tárgyalásokkal a liberális párt megosztására törekszik, az MSZP frakcióvezetője azt mondta: az SZDSZ sok belső vitát folytat, de ezeket nem a szocialista párt hozza létre.

Lendvai Ildikó hangsúlyozta: intézményes megegyezésre törekednek a liberális párttal, hiszen az MSZP számára is előnyösebb, ha az összes liberális képviselő támogatását megszerzi, mintha különalkukkal csak néhány honatyáét.

A két párt között parlamenti szinten folytatódik az egyeztetés, és "frakcióvezetőként tiszta szívvel mondom, hogy az utolsó csepp véremig tárgyalni fogok" - fogalmazott a politikus, hozzátéve: az egész SZDSZ-frakciót szeretné meggyőzni.

Nem gondolom, hogy a szocialista pártnak érdeke lenne az SZDSZ leszalámizása, mert hosszú távon a szocialistáknak és liberálisoknak lehet közük egymáshoz, ha nem is feltétlenül koalíciós kormányzás formájában. Nekem fontos, hogy létezzen Magyarországon egy liberális párt - jelentette ki a kormánypárt frakcióvezetője.

Lendvai Ildikó hangsúlyozta: arra készül, hogy sikerül megegyezni az SZDSZ-es képviselőkkel az adótörvények és a költségvetés elfogadása érdekében, és nem szeretné egyenként győzködni a liberális politikusokat.

Aggasztó ügy

A frakcióvezető a megfigyelési ügyről azt mondta: aggasztó, hogy a mostani botrány és a korábbi hasonló esetek kapcsán az állampolgárok úgy érezhetik, hogy a titkosszolgálatok a politika befolyására cselekednek, a politikának pedig nem érdeke, hogy a törvénytelen megfigyelésekre fény derüljön.

Ilyenkor csak úgy lehet tiszta vizet önteni a pohárba, ha a végére járnak a dolognak. Ezért kell a Nemzetbiztonsági Bizottság, ezért kell a gyors vizsgálat - tette hozzá Lendvai Ildikó.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×