eur:
391.06
usd:
366.32
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

A Fidesz szerint 40 milliárdba kerülhet a késlekedés

A Fidesz szerint továbbra sem megfelelő a felkészülés a 2011-es magyar uniós elnökségre, és a késlekedés 40 milliárd forint többletkiadással járhat.

Nógrádi Zoltán, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azzal összefüggésben beszélt, erről, hogy a Pénzügyminisztérium, az MSZP és az SZDSZ is leszavazta a költségvetés feltételeit rögzítő törvényjavaslatukat a szakbizottságban.

Nógrádi Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy az öt parlamenti párt egyeztető fóruma elé eddig semmilyen javaslat nem érkezett az uniós elnökség költségvetéséről. Megismételte: számukra a megegyezés feltétele, hogy törvény szabályozza az uniós elnökséget, az ellenőrizhetőség mellett azt is rögzíteni szeretnék, hogy mennyi pénz fordítható erre a célra.

A képviselő hozzátette: azt szeretnék, ha törvényjavaslatuk napirend-kiegészítésként kerülne az Országgyűlés elé.

Az MSZP szerint Nógrádi Zoltán nem eléggé tájékozott az elnökségi felkészülés részleteiről. Kozma József, a külügyi és határon túli magyarok bizottságának szocialista alelnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a témában a következő ötpárti egyeztetés október 7-én lesz, és az ülésen a pártok elé terjesztik a szükséges forrásokról szóló kormányzati javaslatokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×