eur:
389.14
usd:
361.07
bux:
68083.63
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyaloghidat kap Szentendre

Több egyidejű intézkedéssel igyekszik enyhíteni a kormány a szentendrei kistérség településeinek a Megyeri híd átadása miatt megnövekedett forgalmán - jelentette be a kormányszóvivő. Budai Bernadett elmondta: a kabinet a gazdasági és közlekedési miniszternek az érintett önkormányzatokkal folytatott előzetes tárgyalása alapján döntött a szükséges lépésekről.

Budai Bernadett elmondta: eszerint egyebek mellett felgyorsítják az aquincumi híd 10-es és 11-es főút közötti levezető szakasza, valamint a Zsámbéki-medence településeit elkerülő út építésének előmunkálatait.

A kormányszóvivő közölte: a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium Budakalász és Pomáz önkormányzatával megállapodást köt a forgalomnövekedés csökkentésének lehetséges módjairól.

Elmondta: Szentendre és Szigetmonostor között gyalogos és kerékpáros híd épül a Megyeri híd szigeti lejárója helyett, emellett Szigetmonostor különböző célokra felhasználható fejlesztési támogatást kap.

Budai Bernadett hangsúlyozta: a Megyeri híd forgalomba helyezése után fél évvel forgalomszámlálást végeznek majd, hogy felmérjék, szükséges van-e további intézkedésekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×