eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Dávid: "Az MDF nem szavazza meg a költségvetést"

A Magyar Demokrata Fórum a pártelnökválasztás kapcsán nyilvánosságra került megfigyelési botrány után is kemény ellenzéki politikát folytat majd - mondta a párt elnöke az InfoRádiónak. Dávid Ibolya elmondta azt is: mivel az MDF ellenzéki párt, nem szavazza meg a jövő évi költségvetést.

Le akarnak téríteni minket arról az útról, amelyen a párt halad, de ezek a maffiamódszerek alkalmatlanok arra, hogy az MDF befogja a száját - jelentette ki az MDF elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában a párt körül kirobbant lehallgatási botrány kapcsán.

Hozzátette: a demokrata fórum továbbra is a harmadik erő pozícióját tölti be, és nem hajlandó "biankó lojalitást" adni egyik politikai oldalnak sem.

A politikus úgy véli: a pártja elleni lehallgatási kísérlet nem a személye, hanem az MDF elleni támadás volt. Mint mondta: neki személyesen nincsenek titkolnivalói.

Az MDF a megfigyelési botrány után is kemény ellenzéki politikát folytat majd - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a párt továbbra is kiáll majd a korrupció ellenes program mellett, és fellép a magyar politikát uraló populizmus ellen.

Dávid Ibolya elmondta: a nyilvánosságra került hanganyag szerint kívülről pénzelik az MDF vezetőváltását. Az ügyről nem beszélt az MDF alelnökével, Almássy Kornéllal, aki szerinte érintett lehet a személyére vonatkozó adatgyűjtésben.

Nem a költségvetésre

Ha a Magyar Demokrata Fórum támogatni akarná a szocialista pártot, akkor azt nyíltan tenné - mondta Dávid Ibolya, aki ezzel a Republikon Intézet által nemrég kiadott elemzésre reagált, amely szerint az MDF a tavaszi ülésszak végén burkoltan az MSZP-t segítette az interpellációs szavazásokon.

Hangsúlyozta: az MDF ellenzéki párt, amely betartja az európai parlamentáris demokráciák szabályait. A pártelnök szerint két olyan ügy van, amelyet egy ellenzéki párt semmilyen körülmények között nem szavaz meg: a kormány magalakulását és programját, valamint az éves költségvetést.

Egy percig sem volt kétséges, hogy az MDF frakció minden tagja nemmel fog szavazni a költségvetésre, mert a demokrata fórum ellenzéki párt - jelentette ki Dávid Ibolya.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×