eur:
388.7
usd:
361.73
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Békésen ért véget az "őszödi megemlékezés"

Békésen ért véget a Rendszerváltó Fórum és Magyar Nemzeti Bizottság 2006, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének kétéves évfordulója alkalmából szervezett demonstrációja. A kormányellenes tüntetők a Corvin közből vonultak a Kossuth térre.

Nagyjából 350 kormányellenes tüntető gyűlt össze szerda délután a budapesti Corvin közbe a Rendszerváltó Fórum és Magyar Nemzeti Bizottság 2006 elnevezésű szervezetek vonulásos demonstrációjára.

Két rövid beszéd után, 5 óra körül indultak a demonstrálók a Kossuth térre. A vonulókat csaknem kétszáz, teljes védőfelszerelést viselő rendőr biztosította.

A tüntetők érintették a Blaha Lujza teret, az Astoriát és a Deák Ferenc teret, majd az Alkotmány utcán jutottak a Kossuth térre, ahol késő estig maradtak.

A Kossuth téri tüntetésekről ismertté vált szervezetek az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének kétéves évfordulója alkalmából rendezték a demonstrációt.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2006 májusában, a balatonoszödi kormányülésen elhangzott beszédének nyilvánosságra kerülése nyomán két évvel ezelőtt demonstrációk kezdődtek és zavargások törtek ki Budapest utcáin, majd a tüntetők megostromolták a Magyar Televízió székházát.

Szerdán azonban rendbontás nélkül ért véget a demonstráció, ám a Parlamentet ismét fémkordonnal vette körbe a rendőrség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×