eur:
389.28
usd:
362.09
bux:
68620.8
2024. május 8. szerda Mihály

Bajnai Gordonról is gyűjtöttek adatot Dávid Ibolya mellett

A Heti Világgazdaság úgy értesült, hogy Bajnai Gordon gazdasági miniszterre is elkezdtek dolgozni a Dávid Ibolya MDF-elnök fürkészésével megbízott UD-cégcsoport emberei, legalábbis ilyen hírek érkeztek a nemzetbiztonsághoz.

Bár egyelőre kérdés, hogy kinek a provokációja a legújabb kémbotrány, máris számos befolyásos közszereplő belekeveredett az ügybe. A hvg úgy tudja, hogy az UD egyik vezetője az elmúlt esztendőben föltűnően intenzív módon kommunikált fideszes prominensekkel. Mindezek alapján - amíg bizonyítást nem nyer, hogy az UD valóban elkövette mindazt, amit a hatóságok terjesztenek róla - egy másik változatot sem lehet elvetni - írja a lap. Nevezetesen azt, hogy az MDF-beli befolyásolási kísérlet megakadályozása és az UD-s csapat szemmel tartása érdekében a szolgálatok kicsit rászerveztek az eset marketingjére. Ez nem először történne így - mutat rá a hvg.

A Heti Válasz arról ír, hogy a mentőszolgálat azonnali segítségre szorul. Félszáz olyan állomás van, amely alkalmatlan a feladata ellátására: az autókból gyakran még a fájdalomcsillapító szerek is hiányoznak, a gépkocsivezetők pedig buszsofőrnek állnak. Miközben a cél a szakorvossal kivonuló rohamkocsik számának növelése lenne, egy év alatt tízszázalékos a visszaesés. A miniszter nyilatkozatstopot rendelt el a mentősök azonban - ahogy a cikkíró fogalmaz - "kipakoltak" a Heti Válasznak.

A Figyelőben az olvasható, hogy még csak egyeztetések zajlanak a Sávolyon 20 milliárd forintból épülő Balatonring ügyében, ahol pedig egy év múlva már MotoGP rendezvényt kellene tartani. A lap értesülése szerint a beruházó és a kivitelező még nem adta be az építési engedélykérelmet, pedig a pálya építésének ennél azért már előbbre kellene tartania. A spanyol építőcég igyekszik megnyugtatni az aggódókat: heteken belül megtörténhet az első kapavágás, és határidőre elkészülnek a legszükségesebb beruházások.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×