eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Elfogadta az Országgyűlés gazdasági bizottsága a GVH beszámolóját

Elfogadta az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága elfogadta a Gazdasági Versenyhivatal 2007. évi tevékenységéről szóló beszámolót, valamint támogatta a Polgári Törvénykönyvről szóló törvényjavaslatot.

Egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága Nagy Zoltánnak, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökének, az intézmény tavalyi tevékenységéről szóló beszámolóját.

A hivatal versenytanácsa egyébként tavaly nagyjából 200 döntést hozott, és összesen 2,3 milliárd forintot értékben szabott ki bírságokat.

Podolák György, a bizottság elnöke a beszámoló elfogadása előtt kiemelte, hogy a bizottság nem ért egyet a versenyhivatal árampiaci liberalizációval kapcsolatos megállapításaival, mivel véleménye szerint a magyarországi áramellátás biztonsága, valamint a rendszerirányítás biztonsága előbbre való, mint a hivatal liberalizációpárti érvei, ám végül a politikus kielégítőnek minősítette a beszámolót.

A bizottság 15-10 arányban az új Polgári Törvénykönyvről szóló törvényjavaslatot is támogatta. Az új PTK a többi között részletesebben szabályozza a szóban, írásban és ráutaló magatartással történő szerződéskötést, és már nem csak az írásos szerződés-formát ismeri.

Mindemellett a közbeszerzési törvény módosításával kapcsolatban benyújtott 156 módosító indítvány több mint felét is elfogadta a bizottság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×