eur:
389.47
usd:
364.22
bux:
68135.36
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tízmilliárdokra feni fogát az APEH

Több mint 180 adózónak volt jelentős adóhátraléka a második negyedév végén; az érintettek összesen 37,2 milliárd forintot nem fizettek be, és ezért mintegy 30 milliárdos bírságra számíthatnak.

Az APEH negyedévente teszi közzé azoknak az adózóknak az adatait, akiknél jogerős határozatban jelentős összegű adóhiányt állapított meg és fizetési kötelezettségüket nem teljesítették az előírt határidőre.

A listára a magánszemélyek 10 millió forintot, más adózók 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiány esetén kerülhetnek fel. A mostani névsorban szereplő 181 adós közül 110 vállalkozás, 71 pedig magánszemély.

A kiemelt adósok átlagos tartozása az adóhiányt tekintve mintegy 205,6 millió forint, bírságokkal együtt 370,7 millió forint. A legnagyobb adósok között most is sok a felszámolás alatt álló cég, ami rontja a velük szembeni követelés megtérülésének esélyét.

Egymilliárd forint feletti adóhiánya négy cégnek van. A magánszemélyek közül 169 millió forinttal lehetett a pálmát elvinni, 100 millió forintnál nagyobb adóhiánya a listavezetővel együtt három embernek van.

Az adóhiány összege szerinti sorrend alapján első a listán a felszámolás alatt lévő, pirtói székhelyű VEKTOR TERM NOVA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1,727 milliárd forint adóhiánnyal, amelyhez 1,311 milliárd forint bírság társul. Második a budapesti M2 DATA Hungary Nemzetközi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1,465 milliárdos adóhiánnyal és 1,047 milliárd forint bírsággal.

Harmadik az érdi, felszámolás alatt álló GATE-COMP Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1,338 milliárd forint adótartozással és 934 millió forintnyi bírsággal. Szintén milliárdos, 1,067 milliárd forintos adóhiányt halmozott fel az üllői COMPACT DIRECT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., ebben az esetben a bírság és a kamat összege 745 millió forint.

A magánszemélyek közül a fővárosi Gazsi István áll az első helyen mintegy 169 milliós adóhiánnyal és 182 millió forintos jogkövetkezménnyel. A dabasi Pádár Csaba Sándor 108 millió + 84 millió, a győri Felber Zsolt 104 millió + 65 millió forinttal tartozik az adóhatóságnak.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×