eur:
389.62
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Még mindig életveszélyben van a mentőhelikopter pilótája

Továbbra is életveszélyes az állapota a csütörtökön Ráckevénél lezuhant mentőhelikopter pilótájának. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a férfin éjszaka több műtétet is végre kellett hajtani.

A Ráckeve térségében történt szerencsétlenségben egy ember halt meg. A légügyi hatóság és a mentőszolgálat közös vizsgálatot indított a baleset kivizsgálására.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az InfoRádióban elmondta: a helikopter egy kétéves, égési sérült gyermekkel Budapestre tartott Paksról. Bényi Mónika közölte: a gép hajtóműhiba miatt kényszerleszállást kísérelt meg, amikor 200-250 méteres magasságból egy gabonatáblára zuhant.

Hozzátette: a szerencsétlenségben a mentőszolgálat ápolója vesztette életét, a pilótát életveszélyes, a mentőorvost súlyos sérüléssel vitték kórházba. A gyermek állapotát stabilizálták, és édesanyja is csak könnyebben sérült meg.

Győrfi Pál, a mentők szóvivője közölte: a gép egy több célra alkalmazható, két hajtóműves könnyű helikopter volt, amelyet egy ausztriai cégtől bérelnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×