eur:
388.9
usd:
363.08
bux:
68275.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

MÁV Biztosító: elkezdődött az átszerződési roham

A két hét múlva megszűnő MÁV Biztosító ügyfelei közül eddig 1200-an szerződtek át új biztosítóhoz a Netrisk.hu honlapján keresztül. Az egyesület mintegy 195 ezer tagjának két hete van új társaságot választani.

A Netrisk.hu internetes portál tájékoztatása szerint a tizennégy kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kínáló biztosítótársaságból várhatóan hét profitálhat a rendkívüli átszerződésekből.

Az első napon kötött szerződések éves átlagdíja 47.505 forint volt. A biztosítási díjat nyolc biztosító esetében továbbra is külön on-line kedvezmény csökkenti, amely 5 és 25 százalék között mozog.

Binder István, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője csütörtökön közölte, hogy augusztus 15-i hatállyal visszavonják a MÁV Biztosító tevékenységi engedélyét. A biztosítottaknak az új szerződés megkötéséhez nem kell felkeresniük az egyesület irodáját, csak az új biztosítót. A jogszabályok értelmében egyik biztosító sem hirdethet új díjakat, a váltásokat az erre az évre meghirdetett tarifák alapján kell végrehajtani.

A pénzügyi felügyelet azért kezdeményezte a MÁV Általános Biztosító Egyesület tevékenységi engedélyének visszavonását, mert a szervezet rendkívüli közgyűlésén a tagok elutasították, hogy pótbefizetéssel rendezzék a biztosító helyzetét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×