eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem kelendőek a svábhegyi gyermekkórház berendezései

Eladták a svábhegyi gyermekkórház műszereinek, bútorainak negyedét, összesen ötmillió forint értékben - értesült az InfoRádió. Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet által hirdetett árverésen elkelt a kórházi eszközök mellett az intézmény televíziója és krumplihámozója is. A következő liciten, hétfőn a megmaradt eszközöket, matracokat, textíliákat és egy főzőzsámolyt is árverésre bocsátanak majd.

Kórházak, járóbeteg-szakrendelők vásárolták meg a svábhegyi gyermekkórház műszereinek, bútorainak nagyobb részét - mondta az InfoRádiónak az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet főigazgatója, hozzátéve: az eladásra szánt tárgyaknak csupán egynegyede kelt el.

Nemcsak orvosi műszerek, hanem különféle elektronikai cikkeket - televíziót, monitorokat -, bútorokat és textíliákat is megvásároltak a börzén, ötmillió forint értékben - közölte Kárpáti Zsuzsanna.

Legközelebb hétfőn lehet licitálni a megmaradt eszközökre, EKG-készülékekre, a gyermekpulmonológiai és -allergológiai ellátáshoz szükséges tárgyakra, berendezésekre, bútorokra és konyhai felszerelésekre - fűzte hozzá az EKI főigazgatója.

Kárpáti Zsuzsanna szerint azért maradt meg sok eladásra szánt tárgy az első börzenapon, mert azok közül sokat speciális szakfeladatokhoz használtak, így azokra más intézményeknek nincs szükségük.

A kórházaknak használt eszközök vásárlására nem nagyon van pénzük, és nem is szívesen vesznek ilyeneket - jegyezte meg az EKI főigazgatója.

Három hét múlva a www.ekiarveres.hu internetes oldalon az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet és az Országos Gyógyintézeti Központ eszközeinek értékesítése is.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×