eur:
389.22
usd:
363.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Milyen árcsökkentést talál ki a politika a távfűtésre?

Még a Főtávnál is érdeklődve várják, milyen árcsökkentést talál ki a politika a távfűtésre - írja a Napi Gazdaság. A cégnél is úgy gondolják, hogy túlzott terhet ró a lakosságra a távhő ára.

A lap úgy tudja, a Főtávnak lényegében mindegy, hogy milyen rendszerrel csökkentenék a díjakat, most az a fontos, hogy a törvényhozók is megértették: a távfűtés környezetkímélőbb az egyedi fűtésnél, és sok családnak nincs más lehetősége lakása fűtésére.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: cégalapítási hullámot indítottak el a körbetartozások. Annak ellenére növekszik az új vállalkozások száma az építőiparban, hogy a megrendelések mennyisége és értéke közben folyamatosan apad.  Magyarországon jelenleg tízszer annyi építési vállalkozás működik, mint Ausztriában. Szakértők szerint a cégek számának növekedése a lánctartozások következménye: a vállalkozások jelentős része kifizetetlen számlákat hagy maga után, tulajdonosaik pedig új társaságokba menekülnek.

Átlagosan öt százalékos megszorítással számolnak a tárcák - tudta meg a Népszabadság. A pénzügyi tárca szerint ugyanis a tervezett adócsökkentéshez mindenképpen tovább kell spórolni a minisztériumi költségvetésen - többletpénz ugyanis nincs a büdzsében. A tervezettnél nagyobb infláció és a gazdaság fehéredése egyáltalán nem növeli a költségvetési mozgásteret. Összesen 140 milliárd forinttal nagyobb összeg jön ebből a két forrásból, de ezt teljes egészében elviszik a nyugdíjemelések és a nagyobb kamatok.

Az index.hu cikkéből kiderül, hogy nagyon sok számítástechnikai és kereskedelmi cég került fel az APEH szégyentáblájára. A nagy adóhiányt felhalmozó cégek között ilyen tevékenységgel foglalkozó vállalkozások vannak arányaiban a legtöbben. A képzeletbeli dobogó első fokára felálló cég a 2 milliárdos adóhiánya mellett még 1,4 milliárdos bírsággal és pótlékkal is tartozik az adóhivatalnak. Négy magánszemély legalább 100 milliós adóhiányt mutat fel.

A Világgazdaság cikkéből kiderül, hogy már készül az elektronikus kézbesítésről szóló törvénytervezet. A bírósági iratok szabályos kézbesítésének nagy jelentősége van, eredménytelensége védhetetlen jogi következményekkel járhat. Így az elektronikus kommunikáció terjedésével az e-tértivevény a gyors és biztonságos ügyintézés eszköze lehet.

A portfolio.hu a kisállatoknak biztosított szolgáltatásokról ír. Masszázs, akupunktúrás kezelés, viselkedésterápia, szállodák és fürdők - csak néhány a szolgáltatások közül, amelyek a közelmúltban már a háziállatok számára is elérhetővé váltak. A kisállatok egészségügyi ellátása virágzó üzlet jelenleg a fejlett országokban, így magától értetődően egyre több olyan vállalat jelenik meg a piacon, amely biztosításokat kínál, például az orvosi kezelések fedezésére is amellett, hogy ismert nagyvállalatok is betörnek a piacra.

A penzcentrum.hu azt veszi sorra, hogy mit kellett tennie annak a multinacionális cégnek, amelyik a 2008-as pekingi olimpia szponzora akart lenni. Az olimpia ugyanis nem csupán a sportolók és nemzetek versenye, hanem kőkemény üzleti lehetőség is. A szponzoráció ugyanis nem csak azt jelenti, hogy az adott cég nevét adja az eseményhez, hanem egy rendkívül hatékony reklámozási eszköz, a márka értékét is nagymértékben erősíti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Virovácz Péter: kellenének segédmotorok a magyar gazdaságba

Nem mindegy, hogy miért növekedett 0,8%-kal a magyar gazdaság 2024 első félévében, így csak a részletek és a második féléves adatok ismeretében lehet majd látni, hogy tovább cikk-cakkozunk-e vagy tartósabb növekedési pályára álltunk. Az ugyanakkor már most látszik, hogy a külpiacokra termelő feldolgozó vállalatok egyhamar nem fognak ipari növekedést stimulálni – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt a keddi GDP-adat kapcsán a Checklist csütörtöki adásában Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. Az adás második részében Mohos Kristóf,  a Portfolio részvényelemzője volt a vendégünk, akit az üzemanyagárak körüli kavarásról kérdeztünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×