eur:
388.99
usd:
363.66
bux:
68187.62
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Lezuhant egy mentőhelikopter - a gyermek állapota stabil

Pest megyében 5 emberrel a fedélzetén lezuhant egy mentőhelikopter Ráckeve térségében, egy ember meghalt. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a jármű Paksról tartott Budapestre, fedélzetén egy kétéves, égési sérült gyermekkel. Az égési sérülést szenvedő kétéves kisfiú állapota stabil. A pilóta életveszélyes állapotban van. A nap legfontosabb információi.

Pest megyében 5 emberrel a fedélzetén lezuhant egy mentőhelikopter Ráckeve térségében, egy ember meghalt. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a jármű Paksról tartott Budapestre, fedélzetén egy kétéves, égési sérült gyermekkel. Bényi Mónika az InfoRádióban elmondta: a szerencsétlenségben a mentőszolgálat ápolója vesztette életét, a gyermek ebben a balesetben nem, kísérője, az édesanyja könnyebben sérült csak meg. A sajtóreferens szólt arról is, hogy a gép hajtómű hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre, amikor 200-250 méteres magasságból egy gabonatáblába lezuhant.

A HospInvest Zrt. alelnöke szerint megvan a szükséges dolgozói létszám az egri kórház működtetésének átvételéhez. Az intézmény dolgozóit képviselő szakszervezet vezetője ugyanakkor úgy véli: nem lesz meg az engedély, mert több mint 720 dolgozó nem írta alá a szerződést. A kórház üzemeltetését elnyert Hospinvest alelnöke az InfoRádióban közölte: az intézmény 1200 aktív dolgozója közül több mint 700-an juttatták el a társaságnak aláírt munkaszerződésüket, kívülről pedig 150 szakképzett dolgozó jelentkezett. Deák Gábor hangsúlyozta: a HospInvest a jövő héten veszi fel a kapcsolatot az ÁNTSZ-szel a működési engedély ügyében. Hegyaljai Judit, az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének egri vezetője az INFORádióban azt mondta: a dolgozók közül 721-en, a 148 orvosból pedig 125-en tagadták meg a munkaszerződés aláírását.

Nem értenek egyet a parlament mezőgazdasági bizottságának kormánypárti és ellenzéki képviselői abban, hogy az Európai Bizottság megbüntette-e Magyarországot azért, mert a parcellaazonosító-rendszerben talált hiányosságok miatt magyar gazdák jogosulatlanul jutottak uniós agrártámogatáshoz. Egyebek mellett ez derült ki a testület zárt ülése után, amelyen a kormány tájékoztatta a képviselőket az ügyről. A parlament mezőgazdasági bizottságának szocialista tagja szerint az unió múlt heti jelentésében nem jelölt meg konkrét számokat és jelenleg úgynevezett egyeztetési eljárás zajlik ügyben. Demendi László azt mondta: az Európai Unió nem büntette meg Magyarországot. A bizottság fideszes elnöke viszont azt mondta, a 35 millió eurós büntetés valós. Font Sándor továbbra is úgy véli: a kormányt súlyos felelősség terheli az osztatlan közös tulajdonjog rendezése ügyében.

Alaptalannak nevezte az áfakulcsok módosításáról szóló lapértesüléseket a pénzügyminiszter. Veres János a kormányszóvivői tájékoztatón hangsúlyozta: a kabinetnek nincs ilyen javaslata. A Népszabadság és a Napi Gazdaság számolt be arról, hogy a kormány 20-ról 25 százalékra emelné az általános áfakulcsot, miközben az élelmiszerek áfáját 20-ról 18 százalékra csökkentené. A lapok azt is közölték, hogy a kormány jövőre legalább 4-5 százalékkal csökkentené a minisztériumok költségvetését, és a legnagyobb elvonás a kancelláriát érintené. A Pénzügyminisztérium tegnapi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy ismeretlenek a tárcának tulajdonított hamis dokumentumokat terjesztenek.

A Fidesz szerint politikai utasításra rendőri zaklatásnak vannak kitéve ellenzéki politikusok. Balog Zoltán a parlament emberi jogi bizottságának fideszes elnöke két konkrét esetet is említett, amelyek alátámasztják véleményüket. A két eset miatt a párt Draskovics Tibor igazságügy-miniszterhez intézett kérdést, amelyre írásbeli választ várnak. Közben Gusztos Péter, az SZDSZ ügyvivője közölte: arra kérik az igazságügyi és rendészeti minisztert és az országos rendőrfőkapitányt, dolgozzon ki és érvényesítsen egy olyan eljárási rendet, amely kizárja, hogy egy sajtótájékoztatót rendőrségi intézkedés zavarjon meg.

Szeptembertől változnak a kamionstop szabályai - jelentette be a kormányszóvivő. Budai Bernadett elmondta: a nyári időszak kezdete június 15.-dike helyett július 1-je lesz, szombat reggel helyett pedig délután három órától lép életbe a korlátozás.

Alternatív javaslatot terjesztett elő a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szakállamtitkára a Szentendre és Szigetmonostor közötti kishíd megvalósítására az érintett polgármesterekkel folytatott egyeztetésen. A helyszín kiválasztása azért sürgős, mert az augusztus végére elkészülő Megyeri híd forgalomba helyezésének feltétele a kishíd megépítése.

Mintegy két és fél milliárd forint uniós támogatást kaphat a Fővárosi Önkormányzat a Szabadság híd felújítására. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes közölte: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel aláírt szerződés értelmében Budapest a beruházás költségének 50 százalékára vált jogosulttá.

Hágában Radovan Karadzic önmaga kívánja ellátni védelmét a Nemzetközi Törvényszéken kezdődött perében. A múlt hétfőn Belgrádban elfogott volt boszniai szerb elnök erről az első meghallgatásán beszélt. Arról egyelőre nem nyilatkozott, hogy bűnösnek érzi-e magát a terhére rótt vádpontokban. A törvényszék szabályai erre 30 napos gondolkodási időt biztosítanak

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Feszes maradt az amerikai munkaerőpiac

Az amerikai munkaerőpiac továbbra is szoros maradt a múlt héten, a munkanélküli segélyek iránti új kérelmek száma változatlanul alacsony. A Munkaügyi Minisztérium csütörtöki jelentése szerint az április 27-én véget ért héten a szezonálisan kiigazított első kérelmek száma 208 ezer volt, ami megegyezik az előző heti adattal. Ez alacsonyabb, mint amit a Reuters által megkérdezett közgazdászok vártak, akik 212 000 kérelemmel számoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×