eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Különjáratok és forgalmirend-változások a Forma-1-es hétvégén

A korábbi évekhez hasonlóan idén is forgalmirend-változásokra kell számítani a Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán. A BKV két különjáratot indít a Forma-1-es Magyar Nagydíj ideje alatt. Az egyik az Árpád híd és Mogyoród központja között, a másik pedig a mogyoródi HÉV megálló és szintén a település központja között közlekedik péntektől vasárnapig.

Az elmúlt évek gyakorlatát követi az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a Forma-1-es Magyar Nagydíj hétvégéjén. Horányi Emese, a társaság helyettes szóvivője az InfoRádiónak elmondta: az M3-as autópálya jobb oldalán a 2/B autóút csomópontja és a Ring pihenő között, vagyis a 13-as és a 18-as kilométerszelvény között külön forgalmi sávot alakítanak ki a leálló sávon a VIP-vendégek számára, akik így a Ring pihenőn keresztül juthatnak el a mogyoródi versenypályára.

A többi vendég a 19-as kilométerszelvény után létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat le a pálya felé, vagy a 23-as jelzésű csomópont felől közelíthetik meg a Hungaroringet a futam hétvégéjén, azaz augusztus elseje és harmadika között - emelte ki Horányi Emese.

Aki el akarja kerülni a torlódást, és nem a Hungaroringre tart, annak a régi 3-as utat, illetve a 2/A és 2/B autóutat javasolja az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

A helyettes szóvivő közölte: az úthálózat teljes hosszan szünetelnek a kapacitás-csökkenéssel járó felújításai munkálatok, vagyis 2-2 sávot biztosítanak irányonként a hétvégén, emellett plusz forgalmi sávot is kialakítanak szükség esetén.

Horányi Emese kiemelte: indulás előtt érdemes a 06-40-405060-as számon a diszpécserszolgálatnál érdeklődni a változásokról, valamint az sms-küldő szolgáltatást is igénybe lehet venni a 06-70-7774636-as számon.A BKV a 23. Magyar Nagydíj ideje alatt, augusztus 1-jén, 2-án és 3-án több járattal segíti a verseny látogatóit - közölte a társaság szóvivője.

Kiricsi Karola elmondta: az egyik járat az Árpád híd és Mogyoród központja között közlekedik, pénteken 20, szombaton és vasárnap pedig 7-8 percenként. Az autóbuszok az edzések idején délelőtt 7.30 és 11.00 óra között indulnak a híd pesti hídfőjétől, a metróállomástól, míg Mogyoród központjából 16.00 és 19.00 óra között lehet a fővárosba a járattal visszautazni.

Egy másik buszjárat a HÉV-vel érkezők közlekedését könnyíti: a mogyoródi HÉV-megálló és a település központja között szállítja az utasokat. A délutáni járatok menetrendje megegyezik az Árpád hídi buszjáratokéval.

A Gödöllői HÉV a verseny mindhárom napján sűrűbben közlekedik, és ideiglenesen megáll a Hungaroring állomáson.

A tavalyihoz hasonlóan az érvényes belépővel rendelkezők ingyenesen utazhatnak a járműveken - tette hozzá a szóvivő.Az Országos Mentőszolgálat az idén is jelentős erőket mozgósít a Forma-1-es Magyar Nagydíjra.

A mentőszolgálat csaknem 150 munkatárssal, 19 mentőkocsival, két mentőhelikopterrel, két speciális kimentő csapattal, hat orvosi gyorsbeavatkozó egységgel, valamint egy belgyógyászati, traumatológiai ellátásra is alkalmas ambulanciával vigyáz a futam versenyzőinek és nézőinek biztonságára - tudatta az Országos Mentőszolgálat.

A nézőtéri szektorokba telepített mentőegységek tavaly a három versenynapon összesen mintegy 170 esetben nyújtottak segítséget.

A rendőrségi korábbi közlése szerint összesen huszonhét lengyel, román, szlovén, horvát és osztrák rendőr is segíti majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szakembereit a verseny idején.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×