eur:
389.41
usd:
363.26
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Könnyítene a mozgáskorlátozottak utazásán a BKV

Több vonalon járnak alacsonypadlós buszok augusztus 21-től, illetve szeptember 6-tól az új paraméterkönyvnek köszönhetően - mondta Budai László, a BKV Szolgáltatásfejlesztési és Tervezési Főosztályának vezetője. Hozzátette: az intézkedéssel a mozgáskorlátozottak utazását kívánják megkönnyíteni.

Eddig csak egy-egy vonalon jártak alacsonypadlós BKV-buszok a lakossági és kerületi igények alapján. Az új paraméterkönyvben szereplő tervezett változás, hogy térben kiterítenék az eddig koncentrált, egy-egy vonalon üzemelő járatokat, így létrejönne egy összefüggő alacsonypadlós hálózat a fővárosban - mondta az InfoRádiónak a BKV Szolgáltatásfejlesztési és Tervezési Főosztályának vezetője.

Budai László kiemelte: a változtatás révén majdnem minden vonalon közlekedne alacsonypadlós busz, ahol ez lehetséges. Minden vonalon a járműpark harmada-negyede lenne alacsonypadlós.

Az intézkedéssel a mozgáskorlátozottak, az idősebbek és babakocsival közlekedők utazását kívánja megkönnyíteni a BKV - tette hozzá a főosztályvezető.

Az átszállási pontokon az akadálymentes közlekedés is lehetővé válhat, bár azt Budai László elismerte, hogy egyes csomópontokban nehézségekbe ütközik a terv megvalósítása, például a Boráros téren rosszak a lehetőségek. A fővárossal közösen megvizsgálja a BKV, hogy hol milyen munkát kell elvégezni az akadálymentesítéshez - mondta a főosztályvezető.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×