eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Augusztustól digitálisra vált az m2

Az m2 augusztus 1-jén reggel 9 órától elindítja a digitális műholdas műsortovábbítást, ezzel egy időben megszűnteti az analóg műholdas sugárzást - mondta az InfoRádiónak Víg Zoltán, a Magyar Televízió digitális igazgatóságának megbízott irányítója. Az analóg műholdvevőkkel így már nem lehet fogni a csatornát, a digitális műholdvevőket pedig hangolni kell.

Az egyéni, analóg műholdvevővel tévéző nézőknek digitális beltéri egységet - úgynevezett set top boxot - kell beszerezniük, ha továbbra is figyelemmel akarják kísérni az m2 műsorát. Akik eddig is digitális műholdvevővel tévéztek, azoknak át kell hangolniuk a berendezést - mondta az InfoRádiónak a Magyar Televízió digitális igazgatóságának megbízott irányítója.

Azoknak a nézőknek, akiknek kábeltelevíziós vagy műholdas előfizetésük van, az átállás során nincs semmi teendőjük, a kábeltévé vagy műholdas szolgáltató ezt a feladatot elvégzi helyettük - fűzte hozzá.

A beállításhoz szükséges információk a teletext 381-es oldalán, illetve a Magyar Televízió honlapján is olvashatók - mondta Víg Zoltán.

Az olimpiai közvetítéseket HD minőségben nézhetik majd az arra alkalmas tévékészülékkel rendelkezők, ám az átállás során előfordulhat, hogy időnként mérőjeleket, tesztábrákat látnak majd - magyarázta a Magyar Televízió digitális igazgatóságának megbízott irányítója.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×