eur:
389.41
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Veszprémi nemzetközi kórusfesztivál: az életöröm jegyében

Nyolc kórus, köztük török, macedón, portugál és tajvani együttesek fellépésével rendezik meg július 31. és augusztus 3. között a veszprémi Vivace Nemzetközi Kórusfesztivált. A hétvégén Veszprém mellett Kapolcson is tartanak koncerteket.

Ez már a kilencedik nemzetközi kórusfesztivál Veszprémben. Amint a neve is mutatja, az életöröm jegyében telik. A vivace ugyanis azt jelenti, "élénken, vidáman" - mondta el az InfoRádiónak C. Szalai Ágnes, a veszprémi városi művelődési központ megbízott főigazgatója.

Az elmúlt fesztiválokon négy kontinens 32 országából fogadtunk 69 énekkart. Idén nyolc vendégünk van, és mindannyian az élet örömeiről fognak énekelni. Először látogat hozzánk énekkar Macedóniából, Törökországból és Portugáliából. Úgyszólván állandó vendégeink a lett és finn kórusok, és Tajvanról is rendszeresen érkeznek együttesek, és van egy litván társaság is - fejtette ki az igazgató.

Olyan nyitókoncerttel indítunk augusztus elsején, péntek este nyolckor a várban, ahol a magyar vokális és instrumentális kultúrát mutatjuk be, valamint reneszánsz blokkal tisztelgünk a reneszánsz év előtt - vázolta C. Szalai Ágnes.

Szombaton este ugyancsak a vár szabadtéri színpadán mutatják be negyedórás programjukat a kórusok, középpontban az élet örömeivel. A csúcs pedig az lesz, amikor nyolc nemzet nyolc dala csendül fel az egyesített fesztiválkórus előadásában, ami 320 énekest jelent - tájékoztatott az igazgató.

Vasárnap kerül sor az önálló koncertekre, egyfelől a Veszprémi Vigasságok keretében, másfelől ekkor utazik Kapolcsra a lett, a macedón, a török és a tajvani együttes, hogy a Malom-szigeten adjon koncertet a Bűvészeti Napok látogatói számára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×