eur:
389.37
usd:
364
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Magyarok is felújítottak egy Ford T-modellt a 100. évforduló tiszteletére

Októberben láthatja a közönség azt a Ford T-modellt, amelyet a Budapesti Műszaki Főiskola újított fel a típus megszületésének 100. évfordulója alkalmából. A felújítás részleteiről Legeza László, a főiskola oktatója, a Ford T-Model felújításának vezetője adott tájékoztatást.

A Budapesti Műszaki Főiskola "T-modellező" csapatát két tanár és két diák alkotja. Munkájukkal Galamb József emléke előtt is tisztelegnek. Galamb, a T-modell konstruktőre, a műszaki főiskola jogelődjében tanult egykor.

Másfél éve vásároltak meg egy jó minőségű példányt, azóta újítják fel. A jó állapot ellenére a felújítás sokáig tartott, a négy ember egy éven keresztül gyakorlatilag minden szabadidejét erre fordította.

A felújítás során a teljes autót, az összes alkatrészt szétszedték darabokra

A "magyar" T-modellt az általuk szervezett októberi Ford-konferencián mutatják be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×