eur:
389.34
usd:
363.71
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Tiszán már mindenhol megszűnt a harmadfokú készültség

Országszerte több mint 700 kilométeres töltésszakaszon van még árvízi védekezés, a Tiszán már mindenhol megszűnt a harmadfokú készültség.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs ügyeletese elmondta: a folyó Vásárosnaménynál tegnap délután tetőzött, és azóta már 34 centimétert apadt.

Iványi Krisztina arról is beszélt, hogy az árhullám egy héten belül elhagyja Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségét és már nem kell újabb jelentős csapadékra számítani. Azt is közölte: a Hernád mintegy 62 kilométeres szakaszán továbbra is harmadfokú a készültség, de Gesztelynél várhatóan még ma csökkenthetik a védekezés szintjét.

Közben környezetvédelmi illetékesek arra hívták fel a figyelmet, hogy továbbra is jelentős gondokat okoz az árhullámmal Ukrajnából és Romániából érkező kommunális hulladék; a probléma kezelésére már korábban egyeztetések kezdődtek a szomszédos államok vezetésével. Becslések szerint a teljes védekezési és helyreállítási munkák költsége elérheti az 1 milliárd forintot.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×