eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Pszichológusok segítenek a bomba miatt kitelepített időseknek

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság négy pszichológusa segít a Bakáts téri általános iskolában az időseknek. Az emberek eddig nyugodtak voltak, de a veszély elmúltával, amikor már mindenki sietősen indulna haza, gyorsabban elveszthetik a türelmüket - nyilatkozta Margittai Andrea, a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság pszichológiai osztályának vezetője kedden kora este.

Mint mondta, komoly pszichológiai esetekkel a várakozás ideje alatt nem találkoztak, a legtöbb segítségre szoruló idős és beteg. Õket a mindennapjaikból zökkentették ki, ezért bizonytalanságérzetük van, nem tudják, meddig kell itt maradniuk, hogy mikor és hogyan mehetnek majd haza, nem találják ismerőseiket - tette hozzá.

Egyelőre mindenkin segít az, ha leülnek melléjük, és elbeszélgetnek velük, van, akit olyan társaságban ültettek be, ahol jól el tudnak beszélgetni egymással.

A Vöröskereszt budapesti szervezetének igazgatóhelyettese közölte: a vöröskereszt két szakápolója és pszichológusai is rendelkezésre állnak a befogadóhelyeken.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×