eur:
389.04
usd:
363.61
bux:
68161.5
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Műgyűjtők Éjszakáját

A 9. Műgyűjtők Éjszakája programjain, július 31-én 22 galéria vesz részt. A kiállításokon többek között Bálint Endre Szentendrén és Párizsban festett képeit, Körössényi Tamás és Takács Szilvia szobrait, valamint street-art művészek alkotásait is megtekinthetik.

Július 31-én immár kilencedik alkalommal, 17 órától éjfélig várják a főváros galériás negyedébe, a belvárosi Falk Miksa utcába és környékére a vizuális művészetek iránt érdeklődőket.

Öt órától több galéria is megnyitóval várja a közönséget: Sipos Barbara kortárs festőművész alkotásai az Erdész & Makláry Fine Arts emeleti kiállítóterében, street-art művészek "Nyár van, nyár" címet viselő tárlata a Stereo Galleryben, Takács Szilvia és Körössényi Tamás szobrászművészek munkái pedig a Pintér Sonja Kortárs Galériában láthatók.

A Haas Modern Művészeti Galéria a XX. század második feléből válogatott festményekkel és rajzokkal, míg a Falk Miksa 13-ban található Haas Galéria és Kiállítóterem a század első feléből válogatott remekművekkel várja a látogatókat.

Este 6 órától Expresszív címmel nyílik kiállítás a Körmendi Galériában: a közönség a Körmendi-Csák Gyűjtemény eisenstadti, pilzeni, kassai és bukaresti vendégkiállításának anyagából válogatott remekműveket tekintheti meg. Ugyancsak 18 órától látható a sport világából válogatott festményeket és rajzokat bemutató Olimpiart című kiállítás a Haas Modern Művészeti Galéria előtti kiállítási sátorban.

Fél 7-től "Könyvtájak 2008" címmel nyílik Pataki Tibor festőművész kiállítása az Európa Galériában, majd 7-től az Art Factory Galéria II. várja Vagabondok című, a macskákat főszerepbe állító tárlatának megnyitójával a közönséget: Mamikon Yengibarian 10 bronz csavargó macskáját, Roberto Prina Antonucci macskás fotósorozatát és Halmi-Horváth István egy diptichonját mutatják be.

Este 7-től kaphatnak ízelítőt premier előtt a szeptemberben megnyíló - XX. századi (1900 - 1970) design-bútorok és tárgyak, valamint kortárs festmények aukcionálásával foglalkozó - Ferenczi és Társai Aukciósház terveiből a Falk Mksa utca 3-ba látogatók.

Bálint Endre "Szentendrétől Párizsig" című tárlata 21.00 órától látható az Erdész & Makláry Fine Arts-ban: az 1957 és 62 között Párizsban élt és alkotott művész ezen időszak alatt született munkáiból, valamint az ezt megelőző és követő korszakból is kaphatnak ízelítőt a kiállításra látogatók. Az este folyamán több előadás is lesz, többek között a rekeszberakásos perui és szecessziós arany ékszerekről, és az 1945 előtti magyar szőnyegkultúráról is.

Ezúttal is kapcsolódnak koncertek a rendezvényhez: este 9-től a Pintér Antikban Dresch Mihály lép fel, Fél 7-től 10-ig pedig a Haas Daléria ad koncertet a Falk Miksa utca 6. előtti kiállítási sátorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×