eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hatástalanították a ferencvárosi óriásbombát

Hatástalanították a ferencvárosi óriásbombát, a vészhelyzet 18 óra 30 perckor szűnt meg. Hamarosan a helyszínre érkezik Szekeres Imre honvédelmi miniszter és sajtótájékoztatót tartanak a második világháborús bomba hatástalanításról, a kiürítési feladat végrehajtásáról.

Kedden délután fél hétre hatástalanították a Budapest IX. kerületében talált világháborús bombát, a veszélyhelyzet elmúlt. A terület zárása este hét órára megszűnik, a lakosság szervezett formában visszatérhet otthonába.

A ferencvárosi régi malomépület bontásakor talált robbanóeszközt a tűzszerészek a betontömbből és a földből is kiemelték, majd elszállították.

A Vaskapu utca és a Tóth Kálmán utcai kereszteződés közelében hétfő délután találták a robbanóeszközt, az egy kilométeres körzet kiürítését a rendőrség reggel 9 órakor kezdte meg, és 17 órára fejezte be.

Bánsághi Tamás, a kerület alpolgármestere, a helyi védelmi bizottság elnöke az MTI-nek elmondta: a befogadóhelyeken lévő mintegy félezer embernek még vacsorát adnak, aztán mindenki "szervezett formában" térhet vissza az otthonába.

A visszatelepítésben a mentők, rendőrök és polgárőrök is segítséget nyújtanak.

Hamarosan a helyszínre érkezik Szekeres Imre honvédelmi miniszter és sajtótájékoztatót tartanak a második világháborús bomba hatástalanításról, a kiürítési feladat végrehajtásáról.

A Vaskapu utca 41. szám alatt, a Tóth Kálmán utcai kereszteződés közelében hétfő délután találták a robbanóeszközt, az egy kilométeres körzet kiürítését a rendőrség reggel 9 órakor kezdte meg és 17 órára fejezte be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×