eur:
389.41
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Éjszakára is a menedékhelyeken maradhatnak a kitelepítettek

Ha kell, akkor az éjszakát is a befogadó államosokon tölthetik a IX. kerületből kitelepített lakók - mondta az InfoRádiónak az Országos Kataszrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Szentes György hozzátette: van elegendő ágy és ivóvíz. A két befogadó állomáson körülbelül háromszázan vannak. A lezárás miatt egyébként kiürítették a IX. kerületi tűzoltólaktanyát is, ez azonban nem befolyásolja a mentési feladatokat - tette hozzá Szentes György.

Elsősorban az a feladatunk, hogy a helyi védelmi bizottság által hozott, katasztrófavédelemre vonatkozó döntéseket végrehajtsuk - fejtette ki az InfoRádiónak Szentes György, az Országos Kataszrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

A telepi utcai és a Bakáts téri általános iskola fogadja be a kitelepítetteket. Ezeken a helyeken a vöröskereszttel, orvosokkal, ápolókkal, az iskola dolgozóival, pszichológusokkal, mintegy 45 fővel dolgozunk azon, hogy megkönnyítsük a várakozás perceit az ide érkező embereknek - tájékoztatott Szentes György.

A szóvivő elmondta, mindkét befogadóhelyen 200-200 fekvőalkalmatosság áll rendelkezésre, folyamatosan biztosítják az ivóvizet. A vöröskereszt meleg ételt oszt. A Telepi utcában 225 ember van regisztrálva, a Bakáts téren pedig 120 fő. Szentes György elmondása szerint 35-40 ágyon fekszenek olyanok, akiknek feküdniük kell egészségi állapotuk vagy koruk miatt.

A befogadóhelyek úgy vannak kialakítva, hogy éjszakára is megfelelő menedéket nyújtsanak - jegyezte meg Szentes György.

Kiürítettek egy IX. kerületi tűzoltólaktanyát is, de ez a katasztrófavédelem munkatársának szavai szerint nem akadályozza a tűzoltókat kötelezettségük teljesítésében.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×