eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Új közbeszerzési törvény: kétezer milliárd forint elköltése a tét

Egyre több a konzorciumi ajánlat egy-egy munka elnyerésére, így nem alvállalkozói láncokon keresztül jutnak egyes cégek a munkákhoz - mondta az InfoRádiónak Végh Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője a közbeszerzési törvény módosításával kapcsolatban. A kormánypárti politikus hozzátette: összesen 123 módosító indítvány érkezett a törvénnyel kapcsolatban.

Nagy az érdeklődés a parlamenti képviselők, a közreműködő szervezetek és az önkormányzatok részéről is a tavasszal benyújtott közbeszerzési törvénnyel kapcsolatban - mondta az InfoRádiónak Végh Tibor, hozzátéve: összesen 123 módosító javaslat érkezett a törvényhez.

Az érdeklődés érthető, hiszen 2 ezer milliárd forint elköltésének szabályait kell megalkotni - mondta az MSZP képviselője, aki szerint egyre több konzorciumi ajánlat érkezik egy-egy munka elvégzésre.

A politikus szerint ez azért kedvező, mert az egyes cégek nem alvállalkozói láncolatokon keresztül jutnak majd munkához, hanem mindenki saját felelősséggel, de saját arccal, és nagyobb pénzügyi lehetőségekkel indulhat a versenyen.

Végh Tibor elmondta azt is: egy külön törvényt alkotnak az állami nagyberuházások gyorsítására. Úgy véli: a pályázatok kiíróinak azt kellene nézniük, hogy összességében melyik a legjobb ajánlat, nem pedig azt, hogy melyik a legolcsóbb.

A politikus hangsúlyozta: a törvény nem zárta ki eddig sem azt a lehetőséget, hogy a pályázatot kiíró önkormányzatok előnyben részesítsék azokat, akik vállalják a helyi munkaerő foglalkoztatását.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×