eur:
389.96
usd:
363.93
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Apadnak a megáradt patakok - nincs készültség a Dunántúlon

A Dunántúlon nem rendeltek el készültséget a Répce- és a Gyönygyös-patak vízgyűjtő területén, de több összekötő út víz alá került, így azokat lezárták. A Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője szerint a megáradt patakok szintje már nem emelkedik, sőt néhány helyen az apadás is megkezdődött. A víz lakóházakat nem veszélyeztet, de mezőgazdasági területek elöntése várható.

Úgy tűnik, nem kell árvízvédelmi készültséget elrendelni, de le kellett zárni néhány alacsonyabb rendű utat, például Bükkfürdőnél - mondta az InfoRádiónak Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője, hozzátéve: a víz a völgyben ki fog önteni, de lakott területeket nem fenyeget.

Nádor István elmondta: Bükkfürdőt más irányból is meg lehet közelíteni, így nincs arról szó, hogy az útlezárások miatt nem lehet eljutni oda.

Mivel nem folytatódik a csapadékos időjárás, az árhullámnak nincs utánpótlása, így néhány napon belül rendeződni fog a helyzet - véli a szakember, aki szerint a vízszint emelkedése már csak az alsóbb patakszakaszokon várható, máshol már gyors ütemben megkezdődött az apadás.

Nádor István hangsúlyozta: az árvízfigyelő szolgálatot fenntartják, és folyamatosan kapcsolatban állnak a meteorológiai szolgálattal, valamit az osztrák illetékesekkel.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×