eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Nyaralnak a véradók - gond van az ellátással

Országszerte véradó napokat szervez a Magyar Vöröskereszt, miután a nyári hónapokban mintegy harmadára csökken a véradók száma - közölte a szervezet elnöke.

Habsburg György az InfoRádióban azt mondta: jelenleg hetente mintegy 3-4 ezer donor jelentkezik, pedig 10 ezer véradóra lenne szükség a biztonságos vérellátáshoz.

Hozzátette: a következő hetekben a jelentősebb rendezvényeken is lehetőség lesz a véradásra. A véradásszervezés országos szakmai vezetője az arról beszélt, hogy a jelenlegi négy-ötezer helyett hetente mintegy kilencezer egység vérre lenne szükség, miután ebben az időszakban emelkedik a balesetek száma.

Koltai Attiláné hozzátette: a sürgősségi ellátást nem befolyásolja a kevesebb mennyiség, de tervezhető műtétek egy részét elhalasztják.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Az élénkülő lakáspiaci kereslet közepette legfrissebb Hangulatfelmérésünkben arról is kérdeztük a szakértőket, hogy véleményük szerint az ország mely részein, milyen típusú lakások lehetnek az átlagnál keresettebbek az előttünk álló évben. Összesen 10 szakértő mondta el, milyen típusú és elhelyezkedésű lakóingatlanok iránt lehet az átlagosnál erősebb a kereslet, többen azt is megindokolva, hogy miért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×