eur:
389.32
usd:
363.98
bux:
68107.49
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Felvételi ponthatárok - 82 ezren bekerültek

Mintegy 82 ezren bekerültek valamelyik egyetemre, főiskolára a felsőoktatásba jelentkezett több mint 96 ezer diák közül - közölte Manherz Károly szakállamtitkár csütörtökön az idei ponthatárok nyilvánosságra hozatala előtt tartott fórumon, Budapesten.

Utalt arra, hogy az idén számították először a 400+80 pontos rendszerben a pontokat, így mintegy 20-25 olyan szak van, ahol a pontok 452-475 között mozognak.

Összegzése szerint bevált az új rendszer, a "mezőny széthúzódott".

A felsőoktatás korszerűsítésének fontos elemének nevezte a felvételi rendszer átalakítását Hiller István oktatási és kulturálsi miniszter is, aki hangsúlyozta, hogy ez szorosan kapcsolódik a finanszírozáshoz.

"A hallgató intézményválasztása és a hallgató teljesítménye határozza meg, hogy mely intézmény kap, mely intézmény nyer el államilag támogatott hallgatói helyeket, ezáltal értelemszerűen állami finanszírozást" - mondta szombathelyi sajtótájékoztatóján.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×