eur:
389.38
usd:
363.17
bux:
68131.85
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elutasították a pótdíjfizetést a MÁV ÁBE tagjai - a nap legfontosabb hírei

Elutasították a pótdíj befizetését a MÁV Általános Biztosító Egyesület tagjai a szervezet tatai közgyűlésén. Előzőleg határoztak arról is, hogy új értékesítési pályázatot írnak ki a kötelező gépjármű felelősségbiztosítási üzletágára.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete korábban azt közölte: ha nem szavazzák meg a biztosító további működéséhez szükséges 20-30 ezer forintos pótdíjfizetést, akkor azonnali hatállyal visszavonják az egyesület működési engedélyét. Ebben az esetben a tagoknak 30 napjuk van arra, hogy új szerződést kössenek egy másik biztosítóval. A PSZÁF április elején függesztette fel a MÁV ÁBE kötelező gépjármű felelősségbiztosítási tevékenységét. Az ügyben büntetőeljárás is indult, miután a vezérigazgatót különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt őrizetbe vették. Közben az InfoRádió úgy értesült, hogy újabb bűncselekményre utaló jeleket talált a szervezetnél a PSZÁF által kiküldött biztos. Egyelőre csak annyit tudni, hogy az ügyben büntetőfeljelentést tesznek a Vám és Pénzügyőrségnél.

A PM 3,2 százalékos hiányt vár jövőre

Jövőre 3,2 százalékos államháztartási hiányt vár a Pénzügyminisztérium a most közzétett költségvetési köriratban. A tárca szerint az államháztartás hiánya 2010-re a GDP 2,7 százaléka, 2011-re a GDP 2,2 százaléka lesz. A dokumentum azt is tartalmazza, hogy az államháztartás egyensúlyának javításával az ország teljesíteni tudja majd az euró bevezetéséhez szükséges feltételeket.

Fejlesztési forrás hét vidéki felsőoktatási intézménynek

Hét vidéki felsőoktatási intézmény csaknem 27 milliárd forintos fejlesztési forráshoz juthat a kormány tegnapi döntése nyomán - közölte a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: a kabinet kiemelt fontosságúnak tartja ezt a területet. Úgy vélte: az eddig meghozott döntések együttesen áttörést hoztak a magyar felsőoktatás minőségi megújításában. A Fidesz válaszában emlékeztetett: a Gyurcsány-kormányok minden eddiginél nehezebb helyzetbe hozták a felsőoktatást azzal, hogy több százmilliárd forinttal adósították el a főiskolákat és egyetemeket.

Felvételi ponthatár: 82 ezren kerültek be

Mintegy 82 ezren kerültek be valamelyik egyetemre, főiskolára a több mint 96 ezer jelentkező közül. Manherz Károly, az oktatási és kulturális minisztérium szakállamtitkára az idei ponthatárok közzététele előtt tartott fórumon elmondta: az idén számították először a 400+80 pontos rendszerben a pontokat, így mintegy 20-25 olyan szak van, ahol a pontok 452-475 között mozognak.

Pályázat mentőirányítási rendszerre

Négymilliárd forintos pályázatot ír ki egy korszerű mentőirányítási rendszer beszerzésére az Egészségügyi Minisztérium. A tárca vezetője a Borsod-Abaúj- Zemplén megyei Emődön, egy mentőállomás átadása után azt közölte: a tenderrel egy műholdas navigációs rendszer kiépítése a cél. Székely Tamás szólt arról is, hogy emellett folytatják a gépkocsipark cseréjét, valamint a megfelelő eszközök beszerzését is.Szabadságon a véradók, nincsen vér

Országszerte véradó napokat szervez a Magyar Vöröskereszt, miután a nyári hónapokban mintegy harmadára csökken a véradók száma - közölte a szervezet elnöke. Habsburg György az InfoRádióban azt mondta: jelenleg hetente mintegy 3-4 ezer donor jelentkezik, pedig 10 ezer véradóra lenne szükség a biztonságos vérellátáshoz.

Több tízmilliós bírság az olcsó dinnyéért

Beszerzési ár alatt értékesítette az Auchan a görögdinnyét - ezt állapította meg a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vizsgálata. A szervezet elnöke elmondta: az áruház 65 forintot fizetett a gyümölcs kilójáért, majd 49 forintért adta a vásárlóknak. Lukács László hangsúlyozta: az Auchant a beszerzési, illetve az eladási ár különbözetének kétszeresére büntetik meg a törvény alapján, és a bírság összege függ az árukészlet nagyságától is. Szakértők szerint a bírság több 10 millió forint is lehet.

Egymillió tonna búzát kell még betakarítani

Az országos termés ötödét, csaknem egymillió tonna búzát nem tudnak betakarítani a gazdák az esős időjárás miatt. Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke az InfoRádióban azt mondta: a földeken maradt termés már csak takarmánynak lesz jó.

Beomlott az épülő M6-os egyik alagútja

Beomlott az esőzések következtében meglazult talaj miatt az épülő M6-os autópálya egyik alagútja hajnalban Bátaszék térségében, de senki sem sérült meg. Az építtető konzorcium közlése szerint a szakemberek már korábban észrevették, hogy több helyen megrepedt az alagút egy részének szerkezete, így a munkagépeket is időben ki tudták hozni a járatból.

Indulhat Fazekas Róbert az olimpián

A Magyar Olimpiai Bizottság illetékes testülete úgy döntött, hogy a keddi, ljubljanai nemzetközi atlétikai versenyen olimpiai nevezési szintet teljesítő Fazekas Róbert részt vehet a pekingi játékokon. A diszkoszvető négy évvel ezelőtt győzött az athéni olimpián, ám doppingvétség miatt megfosztották aranyérmétől. Tegnap az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke azt mondta: nem kellene megengedni, hogy olyan versenyzők indulhassanak az olimpián, akik doppingvétség elkövetésével szégyent hoztak saját magukra, az országukra és a sportra. A T-Mobile, mint a Magyar Olimpiai Bizottság gyémánt fokozatú főtámogatója szintén erkölcsi aggályait fejezte ki a MOB döntése, Fazekas Róbert pekingi indulása kapcsán.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×