eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Beomlott az M6-os egyik épülő alagútja a sok eső miatt

Csütörtökön hajnalban beomlott az épülő M6-os autópálya egyik alagútja Bátaszék térségében, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

Ma hajnalban beomlott az M6/M60 autópálya Szekszárd és Bóly közötti szakaszának, egyik épülő alagútjának egy kis része - olvasható a beruházó cég sajtóközleményében.

A Bátaszék névre keresztelt, a tervek szerint "A" jelű alagút beomlása előtt a szakemberek szerint már látható volt, hogy az alagút egy részének szerkezete több helyen megrepedt ezért az esemény bekövetkeztekor az alagútban már nem volt munka, a gépeket kihozták.

Az alagút déli portáljától számítva 520-570 méterre, mind a keleti, mind a nyugati járat, mintegy 100-100 méter hosszan omlott be.

A járatok fölött mintegy 100 m hosszú, 40 m széles és 10-15 méter mély kráter keletkezett. Személyi sérülés nem történt, a munkagépekben anyagi kár nem keletkezett.

A vállalkozó az alagútépítési munkákat azonnal leállította, a munkaterületet lezárta és értesítette a hatóságokat, vizsgálatok elkezdődtek. Az omlás helyszíne felett egy kajszibarack ültetvény volt, melynek tulajdonosát a vállalkozó szintén értesítette.

Jelenleg az alagútba senki nem mehet be, a további repedéseket, mozgásokat a szakemberek a felszínen figyelik, az időjárás javulását követően, a vizsgálatok eredményének ismeretében lehet majd megkezdeni újra a munkálatokat.

Címlapról ajánljuk

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Hol vegyek most lakást, hogy igazán jól járjak?

Az élénkülő lakáspiaci kereslet közepette legfrissebb Hangulatfelmérésünkben arról is kérdeztük a szakértőket, hogy véleményük szerint az ország mely részein, milyen típusú lakások lehetnek az átlagnál keresettebbek az előttünk álló évben. Összesen 10 szakértő mondta el, milyen típusú és elhelyezkedésű lakóingatlanok iránt lehet az átlagosnál erősebb a kereslet, többen azt is megindokolva, hogy miért.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×