eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"A minisztérium egyik zsebéből a másikba teszi a semmit"

A hvg arról számol be, hogy több százmilliós mínuszba fordult a Millenárist üzemeltető kft. saját tőkéje, közben pártközeli vállalkozók, politikus-hozzátartozók tűntek fel a cégnél. A már nem is létező Gazdasági és Közlekedési Minisztérium egyik zsebéből a másikba teszi a semmit - így írható le, mi történik papíron a most tavasszal megszüntetett minisztérium tulajdonában lévő Millenáris Tudományos Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft., illetve az állami ingatlancég Kisrókus 2000 Kft. között.

A Millenáris Kft. ugyanis befogadja a Kisrókus 2000 kft. számláit az ingatlanbérleti díjról, de sohasem fizet, utóbbi pedig, úgy tűnik, minden további nélkül belenyugszik a helyzetbe. Sokáig az is kérdéses volt, melyik tárca veszi át a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumtól a két kft.-t, végül a Szabó Pál vezette Hírközlési és Energiaügyi Minisztériumhoz került a pártemberek kifizetőhelyeként emlegetett Millenáris. A tárca nem siet az átvétellel, a cégbírósági adatok szerint még ma is a megszűnt GKM-é a két társaság.

A Heti Válasz cikkében arról ír, hogy miként lesznek kiégett pártemberekből állami milliomosok. A hetilap úgy fogalmaz: bár a politikusok fogadkoznak: magukon kezdik a spórolást, ám az igazgatósági, felügyelő-bizottsági tiszteletdíjakból élők köre egyre gyarapszik. A több részesre tervezett összeállítás első részéből például, kiderül: a gázművek politikaviselt vezére akár kétszer annyit is kereshet, mint a köztársaság miniszterelnöke.

A Figyelő arról számol be, hogy feltehetőleg ősszel színre lép Magyarországon egy új politikai párt, amely az ökopolitizálással kínálná a harmadik utat. A hetilap szerint Fodor Gábor mintha nagyobb politikai hátországot találna a környezetvédelemmel foglalkozó civilek körében, mint a saját pártjában. Az SZDSZ-ben és az MSZP-ben még idén tavasszal is sokan vélték úgy, hogy ha Fodor Gábor helyzete pártjában megrendülne, egy esetleg megalakuló zöld pártban keresne helyet. Sólyom László köztársasági elnök korábban már többször is hangoztatta: szívesen látna egy új, a jelenlegi jobb-bal megosztottságán túllépő, a környezetvédelmet és a fenntartható fejlődést középpontba állító politikai erőt. Ma már közel 200 fős munkacsoport dolgozik egy leendő párt felépítésén, programján. Az alapokat az Ökolpolitikai Műhelyként ismert szerveződés adja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×